Wielrennen

Op deze pagina vind je algemene informatie over wielrennen bij TSWV De Meet, trainingen, Parijs-Tilburg, NSK’s, mogelijkheden voor beginners zonder fiets, het sprintklassement en informatie over Strava.

Algemeen

De Tilburgse Studentenwielervereniging “De Meet” is al sinds haar oprichting op 3 augustus 1978 dé vereniging voor wielrennende studenten in Tilburg. Iedere fietsende student met een sportkaart is welkom als lid!

Het niveau van de leden varieert van beginnende enthousiastelingen tot renners die wekelijks starten in koersen bij de elite en beloften.

Op dit moment heeft De Meet ongeveer 60 leden, waarvan een groot deel regelmatig de trainingen en andere activiteiten bijwoont. Naast studenten, kunnen ook oud-studenten als donateur aan De Meet verbonden blijven.

Meetleden nemen regelmatig deel aan (klassieke) toertochten als de Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en La Marmotte. Ook organiseren we bijna jaarlijks zelf een evenement, waarbij we van Parijs naar Tilburg fietsen. De naam van ons succesvolle evenement is, zeer verrassend, Parijs-Tilburg.

Om de conditie in de winter op pijl te houden gaan de wielrenners veldrijden, mountainbiken of nemen ze deel aan de georganiseerde core & spinning trainingen. Tijdstippen vindt je bij onderstaand kopje “Trainingen”.

Sociale activiteiten nemen binnen De Meet ook een belangrijke plaats in, varierend van een terrasje na een stevige zomeravondtraining tot barbecue-avonden en een weekendje weg na het wielerseizoen in een pittoresk oord.

Wil je een keer meefietsen? Neem dan contact met ons op.

Training

De Meet organiseert voor haar leden trainingen op de weg (gedeeltelijk onder begeleiding van een gediplomeerde wielrentrainer op het wielerbaantje van TWC Pijnenburg in de Reeshof), in het veld en op de baan. We vertrekken voor onze trainingen altijd vanuit het sportcentrum (Academielaan 5, Tilburg). Dit gebeurt meestal om 18:00 of 19.00 uur, maar de precieze tijden hangen af van de zonsondergang, dus hou onze Facebookpagina in de gaten. In de winter wordt de wegtraining vervangen voor een spinning training in het sportcentrum. Buiten de vaste trainingen wordt er natuurlijk ook nog gefietst, hierover blijf je via onze WhatsApp groep op de hoogte. Zit je nog niet in de WhatsApp groep? Neem dan contact met ons op.

Zomer:

Maandag 19:00, Academielaan 5 – Baantraining

Dinsdag 21.00, Academielaan 5 – Mountainbiken in de Loonse/Drunense duinen, Dorst of MTB park Tilburg

Donderdag 19:00, Academielaan 5 – Wegtraining

Woensdag/zaterdag/zondag – Koersen of toertochten!

Winter:

Maandag 19.15u, Academielaan 5 – Spinning training in het Sportcentrum

Dinsdag 18.15u, Academielaan 5 – Crosstraining

Woensdag 20.15u, Academielaan 5 – Spinning training in het Sportcentrum

Donderdag 18:15u, Academielaan 5 – Baantraining

Zaterdag 09.30, Academielaan 5 – Wegtraining (conditie onderhouden met zowel korte en lange trainingen)

Zondag – toertochten/mountainbiken/veldrijden

Sprintklassement

Als sinds jaar en dag is het sprintklassement bij de Meet een populaire traditie. Iedere donderdag stappen alle  gesoigneerde krachtpatsers op de fiets om te laten zien wie de nu eigenlijk snelste renner is.

Een nieuw seizoen betekent dan ook nieuwe kansen, dus het belooft weer spannend te worden! Maar hoe werkt het precies.. Op elke donderdag zal er een rondje gefietst gaan worden en daarbij wordt één van de sprints (normaal is dit Chaam, de eerste tussensprint in het rondje Poppel) aangewezen als sprint om de punten.  Bij het winnen van een sprint worden 3, 2 en 1 punt verdeeld, daarnaast krijgt iedereen die mee traint een half punt. Bij een opkomst van 5 of minder zullen alleen de eerste plaats (2 punten) en tweede plaats (1 punt) beloond.

Sprintklassement_Web

Beginners zonder fiets

Ben je een beginner en heb je geen racefiets? Geen probleem! We hebben zelf een paar leenfietsen (race en MTB) die je kunt gebruiken en je kunt via onze vrienden van TWC Pijnenburg voor €25 per maand een racefiets huren. We zijn natuurlijk ook bereid mee te kijken naar mogelijkheden om een voordelige racefiets aan te schaffen. Wil je een keer een meefietsen met een leenfiets? Neem dan contact op met het bestuur.

Parijs-Tilburg

Parijs-Tilburg is een evenement dat de afgelopen 12 jaar 10 keer georganiseerd is. Een aantal jaren geleden is besloten om dit evenement eens in de twee jaar te organiseren. Tijdens dit evenement verschijnt een groep renners aan de start van waarschijnlijk hun langste fietstocht ooit. Om 12 uur ‘s nachts vertrekken de wielrenners onder luid gejuich vanuit Champs-Elysées in hartje Parijs. Omstreeks 17 uur zullen zij arriveren bij Café Bolle in hartje Tilburg na een tocht van bijna 420 km. De volgende PT editie zal plaatsvinden in 2020!

Benieuwd hoe de 9 renners en rensters het er in 2016 vanaf brachten? Lees dat verslag + foto’s via deze link.

Strava

We houden onze training vaak bij met de populaire app Strava. Hier kun je allerlei statistieken over je training vinden en ook over onze club, TSWV De Meet. Zie hier de pagina van TSWV De Meet op Strava.