Wielrennen

Op deze pagina vind je algemene informatie over wielrennen bij TSWV De Meet, trainingen, Parijs- Tilburg, mogelijkheden voor beginners zonder fiets, het sprintklassement en informatie over Strava.

Fietsseizoen

The Meet organiseert twee trainingen per week (maandag, donderdag). Op elke trainingsdag verzamelen we tussen 17.00 uur en 18.00 uur bij het Sportcentrum van Tilburg University (Academialaan 5, Tilburg) (de exacte tijd wordt altijd vooraf besproken) en vertrekken we samen. De trainingen op maandag zijn op een wielerbaan van TWC Pijnenburg (Reeshof, Tilburg). Deze trainingen zijn perfect voor het oefenen van bochten, het doen van intervallen en het verbeteren van je technische vaardigheden. Deze trainingen worden meestal gegeven door onze trainers. De donderdagtraining is onderweg op een mooie route (“Meetrondje”) die ongeveer 54km lang is. Deze trainingen zijn de perfecte gelegenheid om te oefenen met het rijden in een grote groep, maar ook een mooie gelegenheid om gezellig bij te kletsen met andere teamgenoten en te genieten van de schoonheid van het wielrennen. Tijdens de trainingen houden we rekening met ieders fysieke niveau en conditie en dat is de kern van gezellig samen zijn. Dus of je nu een beginner bent in het wielrennen of een pro bent, iedereen is van harte welkom! Door het enorme aantal studenten, zul je zeker iemand vinden die bij je fysieke conditie past.

Winterseizoen

De Meet blijft ook in de winter actief, of het nu koud is of eerder donker wordt. Dus als je echt verslaafd bent aan fietsen, hoef je je fiets in deze periode niet neer te zetten. Het winterseizoen begint rond half oktober tot maart. De opbouw van de trainingen blijft hetzelfde, maar op woensdag hebben we ook een spinningsessie. De maandagbaantrainingen vinden niet plaats bij TWC Pijnenburg maar bijT58. Donderdag zijn er wegtrainingen op verschillende routes, de exacte routes worden altijd vooraf besproken evenals het tijdstip van spinningsessies bij Sports Center.

Sprintklassement

Het sprintklassement op de Meet is al jaren een populaire traditie. Elke donderdag kunnenop het “Meetrondje” alle renners voor de punten racen. Het “Meetrondje” omvat drie sprintsegmenten, waarvan waarschijnlijk de meest
uitdagende (tussen Gilze en Chaam) voor de punten telt. 3, 2 en 1 punt wordt verdeeld voor de eerste drie, vrouwen en mannen categorie wordt verdeeld. Deze sprints zijn perfecte kansen voor elke rijder om tegen elkaar te strijden en een beetje racegevoel tekrijgen. De Classement als het seizoen begint in maart, en rijders kunnen punten verzamelen tot het einde van het seizoen. De beste heren en dames ruiters krijgen een prijs.

Beginners zonder fiets

Ben je een beginner en heb je geen racefiets? Geen probleem! We hebben zelf een paar leenfietsen (race en MTB) die je kunt gebruiken. We zijn natuurlijk ook bereid mee te kijken naar mogelijkheden om een voordelige racefiets aan te schaffen. Wil je een keer meefietsen met een leenfiets? Neem dan contact op met het bestuur.

Strava

We houden onze training vaak bij met de populaire app Strava. Hier kun je allerlei statistieken over je training vinden en ook over onze club, TSWV De Meet. Zie hier de pagina van TSWV De Meet op Strava.

Parijs-Tilburg

Parijs-Tilburg is een evenement dat in de afgelopen 12 jaar 10 keer door het team is georganiseerd. De rit van Parijs naar Tilburg is 420 km, die door onze stoerste renners in één dag wordt afgelegd. De renners starten rond middernacht op de beroemde Champs-Elysées in hartje Parijs en fietsen helemaal terug door België naar Tilburg. De volgende rit Parijs-Tilburg vindt plaats in 2022!
Translate »