Academielaan 5, 5037ET Tilburg
bestuurdemeet@hotmail.com

Vereniging

Studenten wielrennen & mountainbiken

Op deze pagina vind je algemene informatie over de vereniging, mogelijkheden voor beginners zonder fiets, informatie over clubkleding, het bestuur en de commissies, sponsoren en over FOSST.

Over ons

Ben jij razend enthousiast over fietsen? Dan heb je de juiste plek gevonden! TSWV De Meet is dé fietsvereniging voor studerende wielrenners en mountainbikers. We zijn een vereniging voor studenten en door studenten. We bieden niet alleen wekelijkse trainingen op alle niveaus, maar ook gezelligheid. We organiseren allerlei activiteiten door het jaar heen, zowel op de fiets als van de fiets: weekendjes weg, wedstrijden, diners, borrels, noem maar op! Er is voor ieder wat wils. Neem ook eens een kijkje op onze pagina over wielrennen bij TSWV De Meet of mountainbiken bij TSWV De Meet.

Bestuur

Bestuur
  • Marcella van Wanrooij – Voorzitter
  • Ilona van Ginneken- Secretaris
  • Geert Smits – Penningmeester

Commissies

Binnen De Meet hebben wij verschillende commissies:

  • Activiteitencommissie

Deze verzorgt alle activiteiten binnen De Meet; van weekendjes weg tot diners en borrels.

  • NSK-commissie

Deze commissie zorgt ervoor dat het NSK Veldrijden, dat elk jaar door De Meet georganiseerd wordt op de wielerbaan van Pijnenburg, soepel verloopt.

  • De PR en Sponsorcommissie

Deze commissie is verantwoordelijk voor de promotie van De Meet en het contact met de sponsoren. Ook zorgt deze commissie ervoor dat wanneer contracten verlopen, er weer nieuwe contracten gesloten zullen worden.

  • Parijs-Tilburg commissie

Deze commissie zorgt ervoor dat ons tweejaarlijkse evenement Parijs-Tilburg veilig plaats kan vinden. Een goede voorbereiding op zo’n grote tocht (425km) is vanzelfsprekend van groot belang!

Trainingen

De trainingen lopen in principe vanaf eind Maart t/m begin Oktober.

De aanvangstijd is afhankelijk van de zonsondergang. Bij de trainingen zullen we rekening houden met ieders niveau, je kunt dus zonder zorgen aansluiten en lekker meefietsen. De trainingen beginnen vanaf het Sportcentrum aan de academielaan 5 en zullen ongeveer 1,5-2 uur duren.

Op de maandag hebben we techniektraining op het baantje van TWC Pijnenburg. Hier is aandacht voor de techniek tijdens het fietsen, maar ook intervallen zijn van belang. Deze training vindt plaats onder leiding van onze trainer Dariush.

Op de donderdag fietsen we ons Meetrondje van ongeveer 50 km. Dit rondje bevat 3 tussensprints, dus er is voor ieder wat wils.

Sprintklassement

Al sinds jaar en dag is het sprintklassement bij de Meet een populaire traditie. Iedere donderdag stappen alle gesoigneerde krachtpatsers op de fiets om te laten zien wie nu eigenlijk de snelste renner is.

Een nieuwe seizoen betekent dan ook nieuwe kansen, dus het belooft weer spannend te worden! Maar hoe werkt het precies? Op elke donderdag zal er een rondje gefietst gaan worden en daarbij wordt één van de sprint (normaal is dit Chaam, de eerste tussensprint in het rondje Poppel) aangewezen als sprint om de punten. Bij het winnen van een sprint worden 3,2 en 1 punt verdeeld. Bij een opkomst van 5 of minder zullen alleen de eerste plaats (2 punten) en tweede plaats (1 punt) beloond worden.

Oud Winnaars

Dames:

2019: Ilona van Ginneken

Heren:

2019: Victor van Buuren – Tim Broers

2018: Tim Broers