Afzien, modder & genieten

NSK Veldrijden 2024

Het NSK Veldrijden vindt weer plaats op: 
21 januari 2024

Het Nederlands Studenten Kampioenschap Veldrijden wordt georganiseerd door studenten wielerverenging TSWV De Meet. Alle studenten kunnen deelnemen aan het NSK. Het NSK is opgedeeld in wedstrijden voor studenten met een licentie en studenten zonder een licentie. Daarnaast kunnen niet-studenten deelnemen aan het Open Tilburgs Kampioenschap. Deelname op een Mountainbike is toegestaan bij het OTK. De NSK wedstrijden moeten worden gereden op een veldritfiets. Het NSK Veldrijden is uitsluitend voor studenten (met uitzondering van het ‘Open Tilburgs Kampioenschap’). Alle deelnemers moeten een studentenkaart of bewijs van inschrijving meenemen naar de wedstrijd.

Schrijf je nu in en maak kans op die rood-wit-blauwe felbegeerde trui!

Programma

Hieronder staat het programma van het NSK Veldrijden in Tilburg. Houd de website en het facebookevenement in de gaten voor eventuele wijzigingen! De prijsuitreikingen zullen meteen na de wedstrijden plaatsvinden.

Tijd
Omschrijving
9:45
Opening van de baan
11.00 – 11.40
Studenten (M) zonder licentie
12.15 – 12.55
Studenten (V) met licentie en zonder licentie
13.30 – 14.20
Studenten (M) met licentie
15.00 – 15.40
Open Tilburgs Kampioenschap Veldrijden (mannen en vrouwen)

Open Tilburg Kampioenschap

Naast het Nederlands Studenten Kampioenschap Veldrijden wordt door De Meet ook het Open Tilburg Kampioenschap georganiseerd. Het Open Tilburg Kampioenschap, ook wel OTK genoemd, is een open categorie voor elke ‘niet-student’ die wilt deelnemen. Deelnemen aan het OTK is mogelijk vanaf 15 jaar. Anders dan bij het NSK mag je bij het Open Tilburgs Kampioenschap ook op een mountainbike deelnemen. 

Schrijf je nu in en maak kans op de titel “Tilburgs Kampioen”!

Locatie

Het NSK Veldrijden wordt verreden op het terrein van TWC Pijnenburg in Tilburg: 
TWC Pijnenburg
Bijsterveldenlaan 3
5045 ZZ Tilburg

De accommodatie beschikt over kleedkamers, douches en toiletten. Op 50 meter van het wielercircuit is er voldoende gratis parkeergelegenheid .

Inschrijving

Inschrijven voor het NSK Veldrijden is mogelijk via het platform van de KNWU. Vooraf inschrijven is mogelijk tot zaterdag, 20 januari, 15:00. Het inschrijfgeld bedraagt €10,-. Bijschrijven op de dag zelf mogelijk, maar kost dan €15,-.
Het NSK Veldrijden is uitsluitend voor studenten (met uitzondering van het ‘Open Tilburgs Kampioenschap’). Alle deelnemers moeten een studentenkaart of bewijs van inschrijving meenemen naar de wedstrijd. Om deel te nemen is minimaal een daglicentie vereist.

Reglementen

TSWV de Meet organiseert onder auspiciën van de SWN en SSN het NSK Veldrijden 2024. Tijdens het evenement zijn de officiële KNWU regels voor het veldrijden van toepassing. In geval van discussie over wedstrijdverloop/uitslag of dergelijke heeft de KNWU jury altijd de doorslaggevende stem.

Tevens zijn er ook specifieke regels van toepassing op het NSK veldrijden die indien van toepassing de KNWU regels overstemmen.

  • Licentiehouders zijn verplicht om te starten in de categorie licentiehouders.
  • Alle niet-studenten zijn tot één jaar na afstuderen uitgesloten van deelname, met uitzondering van de open-klasse.
  • Gedubbelde renners mogen in de wedstrijd blijven en zijn verplicht de renners in de koers ruimte te verlenen en mogen zich niet mengen in het koersverloop.
  • Deelnemers zijn verplicht om gebruik te maken van een veldritfiets, MTB’s zijn enkel toegestaan in de openklasse.
  • Deelnemers zijn verplicht om een helm te dragen.
  • Wisselen van fiets en/of wielen is enkel toegestaan op de daarvoor bestemde aangewezen ruimte.
  • Deelnemers dienen zich uiterlijk 5 minuten voor de start te verzamelen.
  • De startvolgorde zal worden vastgesteld door middel van loting.
  • Renners die een valse start veroorzaken worden uit koers gehaald. Hierna zal een nieuwe start opstelling plaats vinden.
  • Renners die opgeven moet onmiddellijk het wedstrijd parcours verlaten en hebben niet het recht om de finishlijn te passeren.

Contact

De nieuwste informatie komt beschikbaar op deze website. Hebt u naar aanleiding van het evenement vragen dan kunt u ons bereiken via: info@nskveldrijden.nl of neem contact op met De Meet.

Voor dringende zaken kunt u zich telefonisch wenden tot de voorzitter van de organiserende commissie van het NSK Veldrijden +31 6 21375539

NSK Veldrijden 
Telefoon: +31 6 21375539
Email: info@nskveldrijden.nl

T.S.W.V. De Meet
Email: bestuurtswvdemeet@gmail.com