Mountainbiken


Op deze pagina vind je algemene informatie over mountainbiken en veldrijden bij TSWV De Meet zoals trainingen, Strava en handige links.

Algemeen

Sinds 2014 is Mountainbiken en veldrijden een officieel onderdeel van TSWV De Meet. Iedere fietsende student met een sportkaart is welkom als lid!

Het niveau van de leden varieert van beginnend tot gevorderd, waardoor iedereen goed mee kan fietsen: er is altijd wel iemand van jouw niveau.

Onze vaste trainingsronde is de officiële mountainbikeroute in de Loonse en Drunense Duinen, een van de mooiste mountainbikeroutes van het land. Daarnaast bezoeken Meetleden regelmatig andere mooie routes in het land, bijvoorbeeld de route in Dorst, Best, Zeddam of in Zuid-Limburg. Ook hebben we tegenwoordig in het stadsbos van Tilburg een uitgebreide MTB route, ideaal!

Mountainbike weekend:

Het mountainbikeweekend wordt tegenwoordig vaak gecombineerd met het ledenweekend. Er is dan voor ieder wat wils: mountainbiken of wielrennen, of zelfs beide! Voor degenen zonder mountainbike is het mogelijk om een leenmountainbike te lenen.

Om toch een beetje in de mountainbike sferen te blijven, probeert de activiteitencommissie één of twee keer per jaar een mountainbikedag te organiseren. Hierbij reizen we af naar een mooie mountainbike route in de buurt om een gezellige dag op de fiets te hebben met zijn allen! Hou onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven!

NSK + OTK veldrijden:

De Meet organiseert al jaren het Nederlands Studenten Kampioenschappen veldrijden. Bijbehorend daarbij ook het Open Tilburg Kampioenschap (OTK) waar iedereen uit Gemeente Tilburg aan mag deelnemen, ongeacht de leeftijd. Ook zijn in deze categorie mountainbikes toegestaan. Het NSK + OTK heeft plaatsgevonden op 25 januari 2020. Aanmelden of meer informatie vinden kan op www.nskveldrijden.nl

Wil je een keer vrijblijvend meetrainen? Dat kan! Neem contact met ons op. Een mountainbike lenen behoort tot de opties!

Training

In het wielerseizoen vindt de mountainbiketraining plaats op dinsdagavond om 19:00(mits er genoeg mensen willen trainen). Aan het begin en eind van het seizoen kan dit wat afwijken ivm de zonsondergang, dus hou onze Facebookpagina in de gaten. In de winter worden ook spinningtrainingen gegeven om je conditie op peill te houden en gaan we regelmatig overdag of in het weekend samen mountainbiken.

Dinsdag 19:00, Academielaan 5 – Mountainbiketraining (in het zomerseizoen)

Zaterdag/zondag – toertochten, wedstrijden of zomaar een training! (zowel zomer als winterseizoen)

Strava

We houden onze training vaak bij met de populaire app Strava. Hier kun je allerlei statistieken over je training vinden en ook over onze club, TSWV De Meet. Zie hier de pagina van TSWV De Meet op Strava.

Links

MTB Loonse en Drunense Duinen Facebookgroep

Een Facebookgroep waar je op de hoogte blijft van het laatste nieuws over onze vaste trainingsroute.

MTB Routes

Een website met onder andere een overzicht van alle officiële mountainbike routes in Nederland.

Mountainbike.nl

Een Nederlandse website met reviews, reisverhalen, etc.

Pinkbike

Een internationale website met reviews, reisverhalen, etc.