Mountainbiken

Op deze pagina vind je algemene informatie over mountainbiken en veldrijden bij TSWV De Meet zoals trainingen, Strava en handige links.

Algemeen

Sinds 2014 is Mountainbiken en veldrijden een officieel onderdeel van TSWV De Meet. Iedere fietsende student met een sportkaart is welkom als lid!
Het niveau van de leden varieert van beginnend tot gevorderd, waardoor iedereen goed mee kan fietsen: er is altijd wel iemand van jouw niveau. We hebben inmiddels een aardige groep mountainbikers en veldrijders opgebouwd en er wordt elke week getraind.

Onze vaste trainingsronde is de officiële mountainbikeroute in de Loonse en Drunense Duinen, een van de mooiste mountainbikeroutes van het land. Daarnaast bezoeken Meetleden regelmatig andere mooie routes in het land, bijvoorbeeld de route in Dorst, Best, Zeddam of in Zuid-Limburg. Binnenkort krijgen we zelfs in het stadsbos van Tilburg ook een uitgebreide MTB route, ideaal!

Mountainbike weekend:

Elk najaar wordt ook het mountainbikeweekend georganiseerd, waarbij we met alle leden die willen naar de Ardennen afreizen om de heuvels te verkennen. Afgelopen jaar was dit weekend van 20 t/m 22 oktober 2017. Voor degenen zonder mountainbike wordt er een leenmountainbike geregeld. Hou onze Facebookpagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

NSK + OTK veldrijden:

De Meet organiseert al jaren het Nederlands Studenten Kampioenschappen veldrijden. Bijbehorend daarbij ook het Open Tilburg Kampioenschap (OTK) waar iedereen uit Gemeente Tilburg aan mag deelnemen, ongeacht de leeftijd. Ook zijn in deze categorie mountainbikes toegestaan. Het NSK + OTK heeft plaatsgevonden op 21 januari 2018. Aanmelden of meer informatie vinden kan op www.nskveldrijden.nl

Wil je een keer vrijblijvend meetrainen?, dat kan! Neem contact met ons op. Een mountainbike lenen behoort tot de opties!
TSWV De Meet mountainbiken Loonse en Drunense Duinen

Training

In het wielerseizoen vindt de mountainbiketraining plaats op dinsdagavond om 19:00. Aan het begin en eind van het seizoen kan dit wat afwijken ivm de zonsondergang, dus hou onze Facebookpagina in de gaten. In de winter worden ook spinningtrainingen gegeven om je conditie op peill te houden en gaan we regelmatig overdag of in het weekend samen mountainbiken.

Dinsdag 19:00, Academielaan 5 – Mountainbiketraining (in het zomerseizoen)

Dinsdag 18.15u, Academielaan 5 – Core + Spinning training in het Sportcentrum (in het winterseizoen)

Donderdag 18:15u, Academielaan 5 – Core + Spinning training in het Sportcentrum (in het winterseizoen)

Zaterdag/zondag – toertochten, wedstrijden of zomaar een training! (zowel zomer als winterseizoen)

10321735_664619590278719_1508395142636743198_o

Strava

We houden onze training vaak bij met de populaire app Strava. Hier kun je allerlei statistieken over je training vinden en ook over onze club, TSWV De Meet. Zie hier de pagina van TSWV De Meet op Strava.

Links

MTB Loonse en Drunense Duinen Facebookgroep
Een Facebookgroep waar je op de hoogte blijft van het laatste nieuws over onze vaste trainingsroute.

MTB Routes
Een website met onder andere een overzicht van alle officiële mountainbike routes in Nederland.

Mountainbike.nl
Een Nederlandse website met reviews, reisverhalen, etc.

Pinkbike
Een internationale website met reviews, reisverhalen, etc.