NSK/OTK Veldrijden 2022

Allereerst willen wij alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens het NSK en OTK Veldrijden dit jaar! Een week van te voren begonnen de eerste vrijwilligers al met het opzetten van het parcours. Helaas kwam een dag voor de grote dag storm Eunice aanwaaien, die bijna niets overliet van ons vooraf opgezette parcours.

Op zaterdag 19 februari begon de dag dus al vroeg voor een groepje vrijwilligers die het parcours moesten heropbouwen. Van afgebroken paaltjes tot linten die uit de sloten gevist moesten worden, Eunice had ons niet veel gespaard. Gelukkig hadden we het werk snel opgepakt en was het parcours net op tijd klaar voor de eerste parcoursverkenning.

Om 11:00 klonk het eerste startschot voor de heren zonder licentie. De zandbak lag er mooi bij en de bodem was goed verzadigd waardoor het hier en daar lekker blubberig was. Bij deze categorie wist Mart Muskens als eerste over de meet te komen, gevolgd door Mike Deutekom en Jarno van Esch.
Om 12:15 werd het tijd voor de eerste Metiers om in actie te komen. Bij deze gemengde wedstrijd, vrouwen met en zonder licentie, deden onze Elisa Serné en Ilona van Ginneken aan beide categorieën mee, respectievelijk. Het was een mooie wedstrijd. Helaas werd deze voor Elisa net niet beloond met een podiumplek. Ilona wist wel een plekje op het podium te bemachtigen, een derde plaats. Super goed gereden meiden! Marlies Vos en Madelief Kok gingen er met de truien vandoor.
Het was nu aan de mannen met licentie om te strijden voor de Nederlandse trui. Voor De Meet stond hier Joris de Mönnink aan de start. Vanaf het eerste fluitsignaal ging het er al hard aan toe, en al snel was er een groepje van drie renners weggereden, onder wie Joris. Dit drietal hield stand tot het einde van de wedstrijd, waarbij Joris uiteindelijk als derde over de finish kwam, na Lars van Uum en Stef ter Laak. Nog een podium voor De Meet!
Tot slot stond er nog een wedstrijd op het programma, het Open Tilburgs Kampioenschap. Maar liefst tien mannen stonden hierbij aan de start. Helaas (of gunstig) voor hen, mocht het niet droog blijven, waardoor het een taaie wedstrijd werd. Na een ruime 40 minuten was het Bjarne Maton die als eerst over de meet kwam, en zich mag bekronen als nieuwe Tilburgs kampioen. 

Wij hebben als organisatie genoten van deze dag! Neem een kijkje op onze Facebook-pagina en website voor foto’s van het NSK en OTK.


NSK Verslag van Joris

Ik ben Joris de Mönnink en ben sinds dit jaar lid van De Meet. Nadat ik afgelopen jaar mijn bachelor Technische Bedrijfskunde in Eindhoven heb afgerond, ben ik dit jaar, na het afronden van de premaster, gestart met de master Supply Chain Management in Tilburg. Sinds 2016 zit ik op de fiets, waarbij ik vanaf 2017 een wedstrijdlicentie bij de KNWU heb. Nadat ik vijf jaar lang vooral wedstrijden op de weg heb gereden, heb ik afgelopen jaar ook het veldrijden ontdekt. Het NSK veldrijden mocht hierbij natuurlijk niet ontbreken!

Zaterdag 19 februari klonk om 13:30 uur het startschot voor de heren licentiehouders op het prachtige veldritparcours op het terrein van TWC Pijnenburg. Verrassend genoeg kon ik in de eerste ronde een derde positie bemachtigen, welke ik niet meer heb afgegeven. In de afsluitende wedstrijd van mijn eerste veldritseizoen mocht ik zo direct op het podium plaatsnemen naast Lars van Uum, de nieuwe Nederlands kampioen veldrijden bij de studenten, en Stef ter Laak.

Komend jaar ga ik supergoed oefenen om de veldrittechniek beter te beheersen, zodat ik volgend jaar hopelijk een treetje (of twee ;)) hoger op het podium mag staan!

Podium voor Joris (rechts)