TSWV de Meet Veluwe Ride

Nadat onze 2-jaarlijkse editie van Parijs-Tilburg dit jaar geen doorgang kon vinden zijn we als vereniging opzoek gegaan naar alternatieven. Hieruit is het idee van de Veluwe Ride ontstaan, waarbij we vanuit Tilburg via de Utrechtse Heuvelrug naar de Veluwe zijn gereden en terug naar Tilburg via de Nijmeegse Heuvelrug. Op deze zaterdag 19 juni stonden er 12 Metiers om 5:30uur klaar bij het Tilburg University Sports Center om deel te nemen aan deze monstertocht, op de voet gevolgd door een volgauto voorzien van alle benodigdheden zoals eten en water.

De eerste uren gingen vlot en de kilometers vlogen voorbij, na een pontje en de Amerongseberg volgde hier na 80 kilometer ook de eerste van de vooraf uitgezette pauzes. Toen iedereen de bidonnen gevuld had etcetera, ging de tocht vrolijk door richting de Veluwe. Hier zette het kleine peloton koers langs Radio Kootwijk en de vele bossen, waarna een lunchpauze volgde boven op de Postbank na ongeveer 160 kilometer. Iedereen vertrok weer fris aan de weg terug naar Tilburg en op de resterende klimmetjes leek het er hier en daar nog even op dat er ook een bolletjestrui uitgedeeld zou worden.

Na het passeren van het centrum van Arnhem volgde een van de lastigere delen van de route, we reden hier 30 prachtige kilometers over de dijk naar Nijmegen. Helaas stond de wind op dit moment in ons nadeel. Het positieve nieuws was dat Nijmegen alweer naderde, wat betekende dat onze 3e en laatste vooraf uitgezette stop ook kilometer voor kilometer dichterbij kwam. Bij het ouderlijk huis van Tom (bedankt hiervoor!) werd op de stoep gepauzeerd en vluchtig de weg voortgezet terug naar Tilburg.

De eerste pijntjes begonnen hier na ruim 220 kilometer toch op te spelen, bij de een wat meer dan bij de ander, maar het per ongelijk stoppen van een Garmin mocht deze pijn ook niet verlichten. Na de stop werd de Oude Holleweg in Berg en Dal bedwongen en ook hier mondde het uit in een fikse bergsprint, waarna het peloton mooi gegroepeerd de weg via de Zevenheuvelenweg naar Tilburg voortzette. De kilometers gingen vanaf hier voor iedereen langzamer dan ooit en een spontane 4e en laatste stop was een welkome aanwezigheid.

Op weg naar Tilburg was het devies en de weg werd doorgezet via de oost-Brabantse dorpen. Onderweg kreeg het peloton nog een keer steun van buitenaf, Bart stond ons namelijk op te wachten ter hoogte van Boxtel en moedigde ons nog een keer goed aan voor de laatste 30 kilometer. Uiteindelijk kwam de Westpoint en hiermee Tilburg weer in zicht en kwam langzaam het besef opzetten dat de gehele groep van 12 deze mooie tocht heeft uitgereden en genoten heeft van de frieten van Franske.

Namens mij als voorzitter wil ik iedereen bedanken voor het samen mogelijk maken van deze geslaagde dag, waarbij in het bijzonder Tom en Bregje die ons de gehele 320 kilometer gesteund hebben vanuit de volgauto!