Klassiekerwinst

Een succesvolle zondag voor de Kleppers! Lees hieronder wat voor mooie prestatie de mannen afgelopen zondag leverden!

Geschreven door Peter:

“Zondag 15 juli, Omloop van de Heidehof. De vierde wedstrijd uit een reeks van vijf, georganiseerd door TWC De Zwaluw.

Met een 5-koppige selectie kleppers stonden we aan de start (Tim, Stef, Jeroen, Nol en ik) en dit beloofde een mooie koers te worden. Het was snikheet, daarom waren de twee Soigneurs, Jord en Sjoerd, zeer welkom om bidons aan te geven.

In het begin verliep de koers tamelijk rustig waarbij enkele aanvalspogingen tot niets uitliepen. Mede dankzij het ijverige knechtwerk van de ploeg kon ik goed sparen.
Op 2/3 ontstond er een kopgroep van ca. 10 man waar aanvankelijk Jeroen en Nol bijzaten. Ik kwam op kop van het peloton om het tempo eruit te halen, maar had na de bocht ineens een gat van een aantal meter. Toen dacht ik, laat ik ook maar aansluiten bij de kopgroep en ik maakte de oversteek. Na een aantal ronden draaien waren we uit het zicht van het peloton en werd er al gedacht aan de sprint.
Toen in de laatste ronde het tempo er volledig uit ging, besloot Nol (veruit de sterkste van de dag) aan te vallen vanuit de kopgroep. Het initiatief in de kopgroep lag daardoor bij de andere renners, maar een duidelijk antwoord op de sterke aanval bleef uit. Eén renner sprong nog weg, maar kwam niet meer in de buurt van Nol.
Nol kwam solo aan de finish!
Op aanraden van Jeroen had ik het goede wiel gekozen voor de sprint om de 3e plek, en wist van de resterende kopgroep als eerste over de finish te komen.

De 1e plaats, de 3e plaats én het ploegenklassement waren voor De Meet!
Ter afsluiting was een frisse duik in het zwembad en de overheerlijke barbecue bij familie van den Bosch een superbeloning voor deze superdag!
Op naar de Grensland klassieker op 16 september!”

Foto’s door: Leo Verberne

Mede mogelijk gemaakt door:
artlogic BV #meetusbackstage#jmcarbonframe van Joost MutsaersGiant Store van BebberCafé Bolle Tilburg – De Rooij van Wijk Advocaten – Dissel Car Care Service – #tilburguniversity