Verslag voorjaarsweekend 2018

Verslagvoorjaarsweekend geschreven door Jelmer:

“Op vrijdagochtend vertrok een grote groep van 20 Metiers naar de Ardennen voor een weekend genieten van het mooie weer, veel fietskilometers en een hoop gezelligheid. Na een niet al te lange reis kwamen we aan op een mooie en zeer geschikte locatie.

De routes waren weer gemaakt door de enige echte klimgeit van Jens “Schleck” Kleijburg. Dit met toch wel enigszins vrezen onder Team Terras, want het is nooit steil genoeg voor Jens. Op vrijdag stond er een uitdagende rit van 100+ op het menu. De heren en dames hadden er duidelijk zin in, want er werden direct KOMs en QOMs gereden! Onze enige echte Erik “Mister Frikandel” VDP was de jarige job in de groep en dat moest uiteraard gevierd worden. Mister Frikandel werd onderweg dan ook getrakteerd op een zeer smakelijke frikandel!

’S avonds stond er een zeer smakelijke pasta klaar voor de moegestreden renners en rensters, na een gezellige avond met al mooie anekdotes over de eerste dag, chips en veel BIER zocht iedereen toch al redelijk vroeg zijn of haar bed op voor een goede nachtrust om de volgende dag weer een stevige rit te maken door het mooie heuvellandschap!

Op zaterdagochtend splitste de groep zich op in twee groepen, Team Terras en Team Kleppers. Voor Team Terras stond er een ronde van ongeveer 105 km op het menu. Team Kleppers ging voor een ronde van een iets minder dan 150 km. Ik zelf ging mee met Team Kleppers echter op de Col de Haussire (waar we meteen mee begonnen, bedankt Jens ) bleek dat enigszins goede benen ver te zoeken waren en werd de rest van de dag een soort solorit, altijd 100 meter achter de groep. Na ongeveer 80 km kwamen we uit in Houffalize, het dorpje van de Saint Roch. Door wat verwarring waar we een lunchstop zouden houden raakte Ron de groep kwijt, volgde de route op zijn garmin en reed direct de Saint Roch op. Voor de niet-kenners: De Saint Roch is een klim met stukken van tussen de 7 en 18%. Ron reed dus deze klim op, kwam boven, zag niemand van de groep en besloot te wachten. Jeroen, toch wel de sterkste man van het weekend, besloot de verloren zoon te gaan halen en hem het slechte nieuws te brengen dat we zouden lunchen onderaan de voet van deze zware klim. Er zat dan ook niets anders op voor deze heren om weer af te dalen, een overheerlijke pizza te verorberen en dan vervolgens weer die klim op te rijden. Na ongeveer 100 km waren sommige heren waaronder ikzelf redelijk uitgekookt door het hoge tempo van de sterke mannen en besloten een kortere weg terug naar huis te nemen. Tijdens deze kortere weg werden we nog getrakteerd op een stukje gravel rijden. Ook dit groepje had uiteindelijk ruim 110 km op de teller staan en kwam dus ook meer dan voldaan thuis. Bij thuiskomst in het zonnetje, met herstelvoer (lees chips) nog genoten van het steekspel van de profs uit de Giro. Op zaterdagavond na weer een heerlijk avondmaal werd er door de hele groep een avondwandelingetje gemaakt door de weilanden in de omgeving, met name Jord en Tim vielen in de smaak bij de mooie plaatselijke dames (een kudde grazende koeien). Na meerdere mislukte versierpogingen met plukken gras keerde de groep weer huiswaarts om verschillende bordspellen te spelen onder het genot van bier en chips.

Voor zondag werd de groep ook weer ingedeeld in twee groepen en zelfs aangevuld met een 21ste Metier! Onze enige echte Bas, in training voor de Trans-continental race, was al om 2:00 s nachts vertrokken op zijn gravelbike vertrokken vanuit Tilburg om rond een uur of negen aan te sluiten bij de groep! Bas had het plan om dan ook eenmaal aangekomen een grote ronde mee te fietsen en vervolgens ook weer terug naar Tilburg te fietsen. Helaas had Bas op zijn terugweg behoorlijk wat tegenslagen, zo maakte hij een schuiver, en raakte hij doorweekte door een aantal hoosbuien die over het gebied trokken. Toch had iedereen zeer veel respect voor Bas zijn prestatie!!

Uiteindelijk reden maar 4 man (waaronder Bas) een 100+ rondje op zondag. Op deze heerlijke zonnige dag hadden velen een (stiekeme) transfer gemaakt naar team Terras!
Iets minder moe, maar zeker niet minder voldaan kwam iedereen weer aan bij het huisje, waar nog een korte schoonmaak, verfrissende douche en herstelvoedsel op iedereen wachtte om vervolgens weer te beginnen aan de autorit naar huis!

Het was een zeer geslaagd weekend met mooie routes en zeker nog veel mooiere herinneringen! Ik wil iedereen bedanken voor hun bijdrage aan een zeer geslaagd weekend en de Activiteitencommissie voor de uitstekende organisatie!”

Fotocredits voor: Fedde, Twan, Tim, Florence en Martijn

Mede mogelijk gemaakt door:
artlogic BV #meetusbackstage#jmcarbonframe van Joost MutsaersGiant Store van BebberCafé Bolle Tilburg – De Rooij van Wijk advocaten – Dissel Car Care Service – #tilburguniversity