Verslag Ronde van Wolder

Koersverslag Studentencup Wolder 6 mei, geschreven door Twan:

“Op zondag 6 mei stond de Studentencup van Maastricht, de ronde van Wolder, voor het tweede jaar op het programma. Na een periode zonder koers, was het een groot raadsel hoe mijn vorm zou zijn in dit deelnemersveld. Al snel bleek dat ik bergop mee kon met de besten en zelfs het initiatief kon nemen op de (voor mij te korte) klim van 400 meter tegen 8%, de steilste van de twee klimmen in de plaatselijke ronde van 3.5km.
Na een aantal ronden wat eenlingen te hebben zien weg springen, maar ook weer te zien terugwaaien, was het voor mij duidelijk dat het om de laatste twee rondes zou gaan. Op de voorlaatste passage van de steile klim reden wat mannen weg, maar ik voelde me nog goed waardoor ik op de klim die volgde het gat probeerde dicht te rijden. De laatste ronde kwam ik te ver van achter in het selecte groepje, waardoor ik op de laatste klim volle bak gas moest geven om wat plekken goed te maken voor de sprint. Het werd uiteindelijk een 7e plek.”

Mede mogelijk gemaakt door:
artlogic BV#meetusbackstage#jmcarbonframe van Joost MutsaersGiant Store van BebberCafĂ© Bolle Tilburg – De Rooij van Wijk advocaten – Dissel Car Care Service – #tilburguniversity