Verslag Arden Challenge

In het weekend van 13,14 en 15 April reed een selectie van Kleppers Tilburg een meerdaagse voor amateurs, namelijk de Arden challenge. Wil je weten hoe de mannen de koers hebben ervaren, lees dan snel verder!

Verslag Arden Challenge 2018 geschreven door Bram Dissel:

Onze Kleppers konden afgelopen weekend eindelijk shinen op het toneel van de Arden Challenge, de driedaagse etappekoers voor Amateurs in de Ardennen, waar het hele voorjaar naartoe werd gewerkt. Met etappes tussen de 80-100 km, met veel hoogtemeters, beloofde dit een zwaar weekend te worden.

Op vrijdagochtend, de dag van de eerste etappe, reisden de Kleppers met veel moraal af naar de mooie Ardennen. Op het menu stond deze dag een etappe van 82km, bestaande uit een grote lus van 66km, gevolgd door 2 plaatselijke rondes van 8km. Nadat de rugnummers waren opgespeld en de tactieken waren besproken, stopten de renners nog een aantal repen en gels, gekregen van Giant-Store van Bebber, in hun zak en reden naar de start. Hier gingen de helmen af en werd nog een minuut stilte gehouden voor de tijdens Parijs-Roubaix overleden renner Michael Goolaerts. Het eerste uur van deze etappe was erg nerveus. Uiteindelijk was de tweede klim van de dag de scherprechter: op de Cote de Samree werd het volledige peloton uit elkaar gereden, waarbij Jeroen en Stef zich goed voorin wisten te manifesteren. Stef kon zich daarna mengen met de beslissende kopgroep, maar moest helaas lossen in de laatste plaatselijke ronde.

Voor dag 2 werden de gesponsorde bidons van Dissel Car Care Service weer klaargezet door de soigneurs voor de renners. De start van de etappe zou pas aan het einde van de middag zijn, dus in de ochtend maakten de Kleppers nog een lekker koffie-rondje om ook nog even te genieten van het mooie weer en de omgeving. De klimmetjes die de renners in de tweede etappe voorgeschoteld kregen waren korter dan de dag ervoor, maar wel steiler. Door de hoge snelheid van het peloton en het controlerende werk van de Domrenners uit Utrecht, werd zo langzamerhand steeds duidelijker dat het op een massasprint zou uitlopen. Bram had zich de hele etappe verscholen in het peloton, om zijn krachten te sparen. In de massasprint bergop sprintte hij uiteindelijk naar een tweede plek.

Omdat Bram na zijn podiumplek van de 2e etappe zicht had op de top 10 in het eindklassement, was het zaak om hem goed te beschermen in de laatste en tevens ook langste etappe. Jeroen had goede benen deze dag en was erg gebrand op een goed resultaat. In het eerste uur probeerde veel renners weg te rijden uit het peloton, maar was het uiteindelijk Jeroen met 4 andere renners die dit lukte. Daarachter hielden Jens, Peter en Nol Bram goed uit de wind in het peloton. Jeroen reed bij de laatste doorkomst in zijn eentje weg. Helaas werd hij 6 kilometer voor het einde teruggepakt door de groep favorieten, waar Bram ook naartoe wist te rijden na goed kopwerk van Nol en Peter. Uiteindelijk wist Bram de top 10 binnen te rollen in het algemeen klassement na een 12e plek in de laatste etappe. Jeroen werd in deze laatste etappe 14e.

Al met al was dit een super weekend voor de Kleppers, waar ze zich veelvuldig konden tonen en voor goede resultaten hebben gezorgd. Grote dank gaat uit naar de sponsoren, Dissel Car Care Service en Giant Store van Bebber voor hun extra bijdragen dit weekend!

Mede mogelijk gemaakt door:
artlogic BV #meetusbackstage#jmcarbonframe van Joost MutsaersGiant Store van BebberCafĂ© Bolle Tilburg – De Rooij van Wijk advocaten – Dissel Car Care Service – #tilburguniversity