Koersverslag Open Tilburgs Kampioenschap

Koersverslag OTK:

Tilburgs kampioenschap
Een woensdagmiddag met een mooi zonnetje bleek stilte voor de storm. Ik keek net op tijd opĀ de buienradar. De onweersbui was gelukkig snel overgetrokken waardoor het nog mooi koersweer was. De Meet was mooi ruim vertegenwoordigd. Een gepland diner van De Meet werd verzet, want het Tilburgs kampioenschap kon natuurlijk niet overgeslagen worden.

Zelfs Nol die zijn Di2 niet had opgeladen kon op een last minute geleende fiets meedoen. Ik kan me geen hogere vorm van vriendschap bedenken dan je nieuwe koersfiets uitlenen voor een koers op een spiegelglad baantje. Een koers notabene waar gestreden werd om roem in Tilburg en omstreken. Ik wilde eeuwige roem schrijven, maar het palmares, dat toch indrukwekkend zou moeten zijn, heb ik niet terug kunnen vinden op internet. Ik stond lekker op de eerste rij en gelukkig was het niet volle bak koers vanuit het vertrek. Bij een vorige editie van het OKT was het koers vanaf de eerste bocht en was het aantal kanshebbers al gehalveerd na 4km. Ik voel de pijn van die inspanning weer een beetje als ik eraan terugdenk. Dit keer werd er langzaamaan wat gedemarreerd. Er was steeds genoeg Meet groen voorin. Ondertussen was het iedere bocht insturen alsof je met een veldrit bezig was. Ik hield me wat rustig, maar toen de beslissende slag geslagen werd kon ik mooi mee-springen. Jeroen Rombouts deed halverwege koers de inspanning van de dag door even af te stappen om vervolgens een bijna onmogelijk gat weer dicht te rijden op de kopgroep van 8. Ik had niet door dat hij er zo kort achter zat en mijn mond viel een beetje open toen hij aansloot. Tegen het einde probeerde ik een paar keer aan te vallen, maar ik was net als de rest niet goed genoeg om goed weg te komen. Mijn sprint is nog een verbeterpuntje bleek wederom. Jeroen was uiteindelijk de hoogst geklasseerde Metier op een 4e plaats. Het groen grijs van de kleppers zal komende weken op woensdagavond wederom te bewonderen zijn op het Pijnenburg wielercircuit voor de zomeravondcompetitie.

Koersverslag is geschreven door Juul

foto is gemaakt door: @femkekuijpersfotografie