Verslag trainingskamp Zuid-Spanje

De Meet goes international! Verslag trainingskamp Ronda, geschreven door Stef van den Bosch:

Vorige week zijn we met 7 leden naar het zonnige Ronda (Andalusië) geweest om kilometers te maken. De vakantie is georganiseerd door Jord (waarvoor dank!) samen met Ger van Andalusië Fietsreizen, waar zowel Jord als Jelmer in het verleden gewerkt hebben als gids. Dit stond garant voor geweldige routes aangezien zij beiden het gebied ontzettend goed kennen.

Het begon allemaal op vrijdagmiddag 16 februari. Na het werk/studie kwamen we in groepjes aan op het vliegveld in Eindhoven om van daaruit naar Malaga te vliegen, vanwaar we naar Ronda werden gebracht door Ger en vriend/collega Danny. Daar aangekomen werd ingecheckt in het appartement en even later werd de lokale pizzeria opgezocht.
De volgende ochtend werden de fietsen geleverd die Jord geregeld had bij AndalusieFietsreizen. Allemaal mooie en goed functionerende Aluminium Trek Emonda’s. Na het afstellen van de fietsen, kon de eerste tocht gemaakt worden. Hier was enige haast bij geboden aangezien we graag op top van de Palomas naar de Ruta Del Sol wilden kijken. Dit was gelukt waardoor we Froome (zonder pufje) en de andere grote mannen, voorbij hebben zien knallen.

De tweede dag is er een mooie tocht langs de lokale stuwmeren gemaakt met de complete groep, waarbij voornamelijk een vete ontstond tussen Jord en Ron. Op elk klimmetje werd geloerd, gesprint en vervolgens gejuicht (vaker door Ron dan door Jord, meen ik me te herinneren).

De derde dag was het tijd om onze vorm te vergelijken met die van Jord en Jelmer in de tijd dat zij dagelijks gidswerk deden. Dus moest de Palomas zo snel mogelijk beklommen worden. Peter, onze Klepper in vorm, wist ze beiden te verslaan met enkele minuten. Door de vele strijd onderling ontstond aan het einde misschien wel het mooiste moment van de dag. Liz, het enige meisje in de groep en dat in een land waar sportende/wielrennende vrouwen nog niet een alledaagse verschijning is, had elke klim en rit perfect ingedeeld en zich niets aangetrokken van de kemphaantjes om haar heen. Hierdoor kwam dit ietwat kleine meisje op het valsplat richting Ronda op kop met een groepje grote maar vermoeide kerels worstelend om haar wiel te houden achter haar. Dit tot groot genoegen van een Spanjaard die tegemoet reed en haar luidkeels aanmoedigde.

De vierde dag is er mooie ronde gemaakt met de nieuwe gidsen. Peter en ik trokken er na de afsplitsing op uit samen met Ger en twee nieuwe gidsen (voormalig Skits en Domrenner) voor een iets grotere ronde. Na de ietwat gevaarlijke, maar prachtige afdaling over slechte grindpaden, moest er voor mijn gevoel oneindig geklommen worden voordat we weer in Ronda aankwamen. ’s Avonds hebben we lekker Spaanse tapas gehad in een lokaal restaurant. Na die mooie dag werd er door velen een rustigere dag ingebouwd, oftewel de eerste koffiestop (van die dag, andere dagen hebben we ook voldoende gehad) was al na 27 kilometer… Vervolgens trokken Peter en ikzelf erop uit om er nog een mooie tocht van 100+ km van te maken. De nodige kilometers moeten tenslotte toch gemaakt worden voor het komende wedstrijdseizoen.

De laatste volledige dag moest de Boyar beklommen worden, ook hier heeft Peter bewezen in vorm te zijn door een top tijd neer te zetten. Bovenop was het toch behoorlijk koud, waardoor er maar kort genoten kon worden van het spectaculaire uitzicht om vervolgens de afdaling in te zetten en in het dal een koffiepauze te houden. ’s Avonds moest deze geweldige vakantie natuurlijk weer afgesloten op de plek waar we hem ook waren begonnen, in de pizzeria met een lekker glas bier.

De dag van de terugreis is er nog een kort rondje gemaakt richting het Smurfendorp Juzcar. Om bij terugkomst te douchen, spullen te pakken, nog een laatste tapas op het terras in Ronda en vervolgens terug te reizen naar Eindhoven.
Al bij al een prachtige vakantie in een hele mooie omgeving, met aangename temperaturen. Zeker voor herhaling vatbaar!!