Koersverslag Moleneind

koersverslag Moleneind geschreven door Jeroen Rombouts:

Waar er vorige week niet kon worden gekoerst wegens de sneeuw, was het dit weekend weer tijd voor koers! Door watervrees van sommige kleppers leek het erop dat we met een select aantal de kleuren van de Meet zouden verdedigen. Echter toen de regendruppels mee leken te vallen, stonden we met een mooie groep aan de start! Ditmaal met Victor, Nol, Tim, Dariush en Jeroen.
 

De Kleppers hadden veel moraal met de goede resultaten van de afgelopen weken en zeker na de podiumplaats van Peter afgelopen zaterdag in Venlo! Maar ze hadden ook een beetje koudwatervrees; Victor en Tim reden hun eerste koers, Dariush voor het eerst nadat hij op zijn kokosnoot ging en Nol en Jeroen reden op nieuwe fietsen.
 
Het startsein werd gegeven en meteen namen de kleppers de koers in handen met de kopstart van Victor. Na enkele ronde plaatsten Jeroen, op dat moment nog in zombie modus, een demarrage en kreeg 2 renners met zich mee. Het peloton zag hen als snel weer terug, niet omdat ze ingerekend werden, maar omdat ze gedubbeld werden. Dit was mogelijk door het goede teamspel van Victor, Nol, Tim en Dariush. Ze beten zich vast als tijgers in de concurrenten en zaten mee elke ontsnappingspoging of neutraliserende deze. Dit dreef de concurrentie tot waanzin en wanhoop. In de laatste rondes reed Tim nog weg met een groepje. Nol sprong er naar toe en vloog de kopgroep voorbij alsof hij nog op zijn skis stond en eindigde als vierde, Tim werd tweede van zijn groep en Victor won de sprint van het peloton, waar Dariush in de buik finishten.
 
Nadat het peloton had af gesprint ging de kopgroep strijden voor de overwinning. Jeroen, inmiddels dan toch overtuigd van zijn fiets, zag dat belg wilde gaan demarreren maar was hem voor. Op slinkse wijze ging hij in de bocht al zittend in het zadel aan. Hij sloeg een gat en kon dit houden tot op de streep. De tweede overwinning voor Jeroen was een feit! We gingen met goed en voldaan gevoel naar huis met 4 man in de top 7!
 
Bram reed op zaterdag nog top 10 bij de Nedereindse Berg. Stef startte ook in Venlo en mede door zijn goede afstopwerk kon Peter naar het podium rijden.
 
Mede mogelijk gemaakt door:
artlogic BV #meetusbackstage#jmcarbonframe van Joost MutsaersGiant Store van BebberCafé Bolle Tilburg – De Rooij van Wijk advocaten – Dissel Car Care Service – #tilburguniversity