Verslag JM CARBONFRAME OTK+ NSK Veldrijden

NSK verslag:

Modder ploegen om de nationale titels bij de studenten

Zondagochtend, 21 januari omstreeks half 12 begonnen de eerste deelnemers voor het JM Carbonframe NSK + OTK veldrijden zich in Tilburg te melden. Ondanks de zon die fel scheen beloofde het een heroïsch NSK te worden, de overvloedige regenval van de voorgaande weken had het parkoers (dat zich op het terrein van TWC Pijnenburg bevond) verandert in een grote modderpoel. Op de zandbak, de trap en de balkjes na, die als extra hindernissen uit de modder op doemde.

OTK

De niet-studenten en/of mountainbikers waren als eerste aan de beurt, voor hen stond geen Nederlandse titel op het spel maar wel mochten zij strijden om de eer zich een jaar lang kampioen van Tilburg te mogen noemen. Na een goede start van Jeroen Rombouts en Peter Stienstra van de organiserende vereniging TSWV de Meet was het Rob Meeuwesen die nog voor de tweede ronde de kop overnam en omdat hij zich 40 minuten later nog steeds op die plek bevond is hij de nieuwe kampioen van Tilburg. Jeroen Rombouts kon knap de tweede plek vasthouden en Danny vervolledigde het podium. Bij de vrouwen ging Anoek Kuijpers er met de winst vandoor.

NSK heren zonder licentie

Bij de heren zonder licentie was het parkoers door al het mountainbike geweld van de wedstrijd ervoor mogelijk nog zwaarder geworden. Weer was het een lid van de organiserende vereniging die de kopstart nam, dit keer Juul van de Kruijs. Wat volgde was een mooie tweestrijd tussen Juul en Guus Schutte, uiteindelijk trok de Mercuriaan aan het langste eind, hij wist een paar seconden voorsprong op de Metier te pakken en vast te houden. Wouter van der Weel mocht als nummer drie mee het podium op.

NSK vrouwen

De studerende vrouwen startte een minuut later dan de heren licentiehouders aan hun koers. Het draaide uit op een driestrijd tussen Maaike de Heij, Floor Weerink en Julia Boschker. Na een aantal rondjes stuivertje wisselen pakte Maaike in ronde 4 een voorsprong die ze vervolgens niet meer uit handen gaf. Zij kroonde zich dus tot Nederlands studenten kampioen bij de vrouwen, voor Floor en Julia.

NSK heren met licentie

Om 14:30 stonden de studerende heren met licentie aan de start van hun titelstrijd. Bij de eerste doorkomst aan de balken hadden drie mannen al een grote voorsprong gepakt op de rest van de concurrentie. Mart Muskens (precies een week eerder nog 7de bij het NK veldrijden voor

beloften), Tim Janssen en Koen van Helvoirt ploegde met grote snelheid door de modder heen, ze hadden de week ervoor zich in Surhuisterveen natuurlijk goed kunnen voorbereiden op dit NSK. Half koers bleek dat Mart degene was met nog de meeste jus in de benen, de andere twee konden zijn demarrage niet beantwoorden en dus soleerde Mart Muskens naar de winst. Tweede werd Koen van Helvoirt en Tim Janssen mocht op het laagste schavotje van het podium plaatsnemen.

NSK verslag:

Modder ploegen om de nationale titels bij de studenten

Zondagochtend, 21 januari omstreeks half 12 begonnen de eerste deelnemers voor het JM Carbonframe NSK + OTK veldrijden zich in Tilburg te melden. Ondanks de zon die fel scheen beloofde het een heroïsch NSK te worden, de overvloedige regenval van de voorgaande weken had het parkoers (dat zich op het terrein van TWC Pijnenburg bevond) verandert in een grote modderpoel. Op de zandbak, de trap en de balkjes na, die als extra hindernissen uit de modder op doemde.

OTK

De niet-studenten en/of mountainbikers waren als eerste aan de beurt, voor hen stond geen Nederlandse titel op het spel maar wel mochten zij strijden om de eer zich een jaar lang kampioen van Tilburg te mogen noemen. Na een goede start van Jeroen Rombouts en Peter Stienstra van de organiserende vereniging TSWV de Meet was het Rob Meeuwesen die nog voor de tweede ronde de kop overnam en omdat hij zich 40 minuten later nog steeds op die plek bevond is hij de nieuwe kampioen van Tilburg. Jeroen Rombouts kon knap de tweede plek vasthouden en Danny vervolledigde het podium. Bij de vrouwen ging Anoek Kuijpers er met de winst vandoor.

NSK heren zonder licentie

Bij de heren zonder licentie was het parkoers door al het mountainbike geweld van de wedstrijd ervoor mogelijk nog zwaarder geworden. Weer was het een lid van de organiserende vereniging die de kopstart nam, dit keer Juul van de Kruijs. Wat volgde was een mooie tweestrijd tussen Juul en Guus Schutte, uiteindelijk trok de Mercuriaan aan het langste eind, hij wist een paar seconden voorsprong op de Metier te pakken en vast te houden. Wouter van der Weel mocht als nummer drie mee het podium op.

NSK vrouwen

De studerende vrouwen startte een minuut later dan de heren licentiehouders aan hun koers. Het draaide uit op een driestrijd tussen Maaike de Heij, Floor Weerink en Julia Boschker. Na een aantal rondjes stuivertje wisselen pakte Maaike in ronde 4 een voorsprong die ze vervolgens niet meer uit handen gaf. Zij kroonde zich dus tot Nederlands studenten kampioen bij de vrouwen, voor Floor en Julia.

NSK heren met licentie

Om 14:30 stonden de studerende heren met licentie aan de start van hun titelstrijd. Bij de eerste doorkomst aan de balken hadden drie mannen al een grote voorsprong gepakt op de rest van de concurrentie. Mart Muskens (precies een week eerder nog 7de bij het NK veldrijden voor

beloften), Tim Janssen en Koen van Helvoirt ploegde met grote snelheid door de modder heen, ze hadden de week ervoor zich in Surhuisterveen natuurlijk goed kunnen voorbereiden op dit NSK. Half koers bleek dat Mart degene was met nog de meeste jus in de benen, de andere twee konden zijn demarrage niet beantwoorden en dus soleerde Mart Muskens naar de winst. Tweede werd Koen van Helvoirt en Tim Janssen mocht op het laagste schavotje van het podium plaatsnemen.

foto gemaakt door: Femke kuijpers fotografie