Koersverslag Rijen 3 februari

Verslag van de eerste trainingskoers bij W.V. De Vrije Coureur, geschreven door Bram Dissel:

Het begon natuurlijk de avond van tevoren al. De koersvélos werden nog een keer goed nagelopen en de kleding werd al klaargelegd. Het moraal was hoog bij de Kleppers van de Meet en stiekem waren daar toch wat zenuwen… Mooie woorden werden gesproken in de groepsapp door de renners die er helaas nog niet bij konden zijn.

 

De grote vraag was natuurlijk: ‘Hoe is het gesteld met de vorm?’ Voor de meesten was dit de eerste koers na een winter lang trainen. Peter had vorige week in Oss al aan het nieuwe seizoen mogen ruiken en heeft daar gemerkt dat hij al goed in vorm is.

Zaterdagochtend werd er afgesproken bij ‘het Meet-ing point’ in Tilburg om gezamenlijk af te reizen naar de Haansberg in Rijen voor de eerste trainingskoers in de reeks van 5. De opkomst van de Metiers was, ondanks dat er een aantal nog op wintersport zijn, niet over te klagen. Met Twan, Peter, Dariush, Sander, Loek, Elisabeth, Aster en Bram stond er een mooie delegatie aan de start. 

Het was koud, maar droog. Eenmaal aangekomen in Rijen werd er nog wat rondjes ingereden met een paar korte sprintjes, voordat er gestart werd. Na een korte toespraak van de organisatie werd het startschot gelost. Het was gelijk goed opletten voor onze renners. De eerste demarrages werden geplaatst, waarbij er keer op keer minimaal één renner van de Meet bij zat. Toen uiteindelijk de grote slag viel, maakten Peter, Twan en Bram de kopgroep van 9 compleet en al snel werd er een groot gat geslagen.

Daarachter wisten Dariush, Sander en Loek het peloton in bedwang te houden en konden de dames ook goed hun rondes meedraaien. In de kopgroep was de samenwerking tussen de coureurs prima, maar werd er toch continue goed op elkaar gelet. Het tempo lag hoog.

Doordat het tempo in de kopgroep erg hoog lag, werd het peloton na bijna drie kwartier koers gedubbeld. Net op dat moment werd er door twee sterke renners uit de kopgroep aangevallen. Peter en Bram waren erg alert en zaten gelijk kort in het wiel. De rest van de kopgroep keek naar elkaar, maar toch werd de achtervolging ingezet. Bram moest de mannen helaas laten gaan, daarentegen kon Peter sterk zijn positie houden. 

Uiteindelijk sprintte Peter naar een puike 3e plek en rolden Bram en Twan als 7e en 8e over de meet. Door een sterke koers verzekerde Aster zichzelf ook een mooie 3e plek.

Al met al was dit een erg sterke en amuserende koers van het collectief ‘De Meet’. De ploegleiding is er zeker van dat hier veel moraal uit gehaald kan worden en dat het seizoen 2018 wel eens een hele mooie zou kunnen worden… Op naar meer!