NSK koers deel 3 (dames)

Benieuwd naar het NSK dames koers verloop door de ogen van Aster? Lees dan snel verder!:

Afgelopen zondag was het dan zo ver: het Nederlands Studenten Kampioenschap wielrennen. Een wedstrijd waar ik al erg lang naar uitkeek en de zenuwen waren dan ook goed aanwezig. Als enig Meet-meisje aan de start was mijn doel toch wel om de eer van de vereniging hoog te houden en in de top 10 te eindigen.

De start van mijn categorie (dames zonder licentie) was om 0930 op het Science park in Amsterdam. Lekker vroeg en lekker mistig. Dat laatste zorgde voor weinig zicht, maar ook voor mooie foto’s, dus tis oké. Tijdens de koers werd er een paar keer een poging gedaan tot ontsnappen, maar geen geslaagde. De wedstrijd eindigde dus in een massasprint waarin ik als vijfde over de meet kwam. Super tevreden en doel behaald!

Enorme kudo’s aan Jeroen die me om half acht s’ochtends op wou halen zodat ik op tijd aan de start kon staan en voor de mentale begeleiding om m’n stresskip gehalte enigzins te beperken. Daarnaast ook een bedankje aan de supporters langs de kant voor het aanmoedigende geschreeuw! <3
Het was voor mij een hele mooie afsluiting van het koersseizoen 🙂