Omloop der Zevenheuvelen

Afgelopen zondag stond de eerste editie van de Omloop der Zevenheuvelen op het programma voor de Kleppers. Na deze koers vorig jaar in tegengestelde richting gereden te hebben bij het Nationaal Studenten Kampioenschap, wisten onze Kleppers wat ze te wachten stond. Namelijk een zware koers waarbij elk rondje 120 hoogtemeters overwonnen moesten worden.

De amateurs startten als eerste om 9.30 uur, hierin verdedigden Bram en Stef de eer van de Meet. Meteen na de start ging het met een noodgang naar beneden, van de Tivoli af. Wetende dat er verderop wat scherpe bochten aan kwamen en een venijnig klimmetje, was het zaak om van voren te koersen. Dit lukte onze mannen goed. Ze zijn de hele koers bij de eerste 30-40 renners te zien, daar waar aan de achterkant van het peloton de deur wagenwijd open staat. Na 3 rondes beginnen de eerste aanvallen te komen. Stef springt vaak mee, maar blaast zich op als hij naar de uiteindelijk beslissende ontsnapping probeert te springen in de een na laatste ronde. Dus werd de kaart “Sprintkanon Bram” getrokken. Stef zet Bram voorin af met nog een paar honderd meter te gaan. Wat dan volgt is een verschrikking op een anders geweldige koers. De renner voor Bram wijkt plots van zijn lijn, Bram komt ten val in volle sprint en neemt zodoende meerdere renners mee in zijn val. Uiteindelijk komt Bram er vanaf met wat schaafwonden. We wensen Bram en de andere slachtoffers van de valpartij een voorspoedig herstel en hopen/verwachten hem snel weer op de fiets te zien.

Na de amateurs was het aan Jens en Twan om de Meet te vertegenwoordigen bij de koers voor niet-licentiehouders. Hier eenzelfde koers waarbij het zaak was om vooraan te blijven. Hier hadden de mannen iets meer moeite mee, maar ze waren taai genoeg om zich vast te bijten in het peloton. Helaas was er in de laatste ronde ook een valpartij waar Jens achter zat. Hij komt niet ten val maar verliest wel de aansluiting met het peloton. Twan zit er nog wel bij en sprint sterk naar een 19e plek.

Na de doorkomst van de toertocht was het aan Nol om te strijden bij de Elite/Beloften koers. Nol reed een sterke koers waarbij hij telkens bij de eerste 25 man reed. Zijn plan was om te gokken dat het bij elkaar bleef en vervolgens in de finale nog iets te proberen. Dit was helaas niet het geval, er reden half weg koers 10 man weg, die niet meer werden teruggezien. In de finale probeerde hij nog om weg te rijden, maar dit werd hem niet gegund. Dus volgde een finish netjes in het peloton.

Uiteindelijk kijken we toch terug op een leuke dag. En willen we onze Nijmeegse vrienden van Mercurius bedanken voor de geweldige organisatie!