Metier Bas zet met Wim kees een nieuw tijdsrecord voor Amsterdam-Parijs!

Bas en Wim kees hebben afgelopen zaterdag 17juni deelgenomen aan de rit Amsterdam-Parijs (AmPa). Met hoge doelstellingen en veel trainingsarbeid zouden ze meedoen voor de winst, namelijk van alle deelnemers als eerste koppel onder de Eiffeltoren staan. Met een nieuw parcoursrecord is ze dat ruimschoots gelukt! Lees hier een kort verhaal over hun belevenis. 

De koppeltijdrit Amsterdam Parijs is een jaarlijkse koppeltijdrit georganiseerd door SKITS. Een vriend van me en ik hadden besloten om mee te doen. Omdat we wel van een uitdaging houden, wilden we voor de overwinning gaan en een parcoursrecord (15 uur en 3 kwartier).

Bij de start allemaal nerveuze gezichten, iedereen wist dat er een zware rit voor de boeg stond. Ondanks dat begonnen we lekker snel en met een flinke rugwind waren we zo in Utrecht en Breda. Wel hadden we onze volgers op de eerste 2 punten gemist waardoor we even zonder water zaten. Met continu appen op de fiets, kwamen we ze uiteindelijk bij Oosterhout pas weer tegen. Zo snel als we konden knalden we de dorpjes door, zonder het al te onveilig te maken. In Antwerpen moesten we wel vaak bij de remmen, maar ook hier hebben we niet lang stil hoeven staan. Na Antwerpen ging de wind wel langzaam liggen en werd het vaak licht glooiend. Het tempo zakte daardoor iets, maar nog steeds konden we goed snelheid houden. Weer waren we onze volgers kwijt en we hadden geen bereik. Dus moesten we maar bij een huis langs de route bidons vullen, want met het warme weer moest er continu zoveel mogelijk gedronken worden om niet uit te drogen. We baalden beiden dat we hiermee een minuut verloren. Vlak voor de Franse grens  begonnen we voor het eerst de vermoeidheid te voelen. Het afzien was begonnen en zo konden we toch nog een goed tempo van rond de 34 per uur aanhouden. De laatste 20 km zo snel mogelijk door het Parijse verkeer heen gemanoeuvreerd om zo snel mogelijk bij de Eiffeltoren te komen en dat lukte gelukkig in een tijd van 14.07.

Best raar om echt volle bak te willen rijden terwijl je je toch steeds wat moet inhouden. Ook bizar en gaaf om continu de omgeving om je heen te zien veranderen. Met nog afsluitend weekendje Parijs wel een hele leuke en bijzondere ervaring.

Bas Vlaskamp