De Meet laat zich zien bij de ZAC (Tilburg)

“BREEK DE TENT AF”, “GA VOOR GOUD”! De kreten van motivator Joel Beukers vulden de afgelopen dagen rijkelijk de Kleppers Tilburg WhatsApp-groep. Het plan voor de Zomeravondcompetitie bij TWC Pijnenburg was duidelijk: één rondje warmdraaien om vervolgens ‘en groupe’ het gaspedaal volledig in te stampen.

Met Juul, Jeroen, Victor, Tim, Sander, Bram, Twan, Erik en Nol stond ongeveer de sterkst mogelijke selectie aan de start. Alsof de peptalks, quotes en motivatiefilmpjes nog niet voor voldoende moraal zorgden, stonden ook Bianca, Myrthe en Emy zich langs de kant de longen uit het lijf te schreeuwen.

Zoals afgesproken volgde een spervuur aan demarrages uit het Meet-kamp. De vele solo ontsnappingen, maar ook in twee- of drietallen waren continu rijk vertegenwoordigd door onze sterke delegatie. Waar aan de voorkant continu losgebroken werd van het peloton, gebeurde dit ook aan de achterkant. Door de hoge snelheden waaide de renners er met bosjes af.

Uiteindelijk volgde op ongeveer 2/3e van de koers een kopgroep met hierin zowel Jeroen als Nol. Vergezeld door een junior van Pijnenburg reden de heren in rap tempo rond. Zelfs een heksenjacht van bekende hardrijders als Sjors Roosen en Bram de Kort mocht niet baten.

Diep in de finale ontstond in de kopgroep verwarring over het aantal resterende ronden. Nol wilde ombeurten gaan demarreren, terwijl Jeroen dacht dat de koers nog te lang was hiervoor. De junior sprintte knap naar de zege. Hij had het spel slim gespeeld door de Meet-mannen 90% van het kopwerk te laten doen. Een plek 2 en 3 was het resultaat.

Het doet denken aan Quickstep, dat in Omloop het Nieuwsblad van 2015 met 3 van de 4 in de kopgroep zat en uiteindelijk toch de eenling liet winnen. Een paar weken later werd echter revanche genomen door Roubaix te winnen. ‘Een slechte generale is een goede repetitie’ zullen we maar zeggen.

Het moraal was hoog, de verbroedering sterk en het aantal lachbekkies toonde aan dat de onderlinge sfeer top was. Met deze selectie gaan we nog een hoop plezier beleven, zeker ook gezien de geweldige achterban en natuurlijk onze sublieme sponsoren die deze onvergetelijke avond mogelijk maakten:

Tofwerk.nu,   JM-carbanframe van Joost Mutsaers,   Giant store van bebber,   Cafe Bolle,   De Rooij van Wijk advocaten   en   Dissel Car Care Service