Eerste trainingsweek van het seizoen!

Baantraining op maandag:

De winterperiode zit er op! Na maanden fanatiek binnen trainen en de fiets technisch weer helemaal in orde gemaakt te hebben (toch?!), begint nu eindelijk het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend ging de zomertijd in gepaard met volop zon! Er was dus geen beter moment om
weer met zijn alle buiten te gaan trainen.

Zoals altijd trapte we af met de baantraining op het baantje van TWC Pijnenburg. Een 400 meter baantje met een kleine hellingshoek in de bochten. Ideaal voor techniektrainingen en korte krachtmetingen. Na eerst wat oefeningen ‘in de groep rijden’ werd de groep in twee gedeeld voor een korte wedstrijd. 2 teams met een geheime kopman namen het 10 min + 3 rondes tegen elkaar op. Uiteindelijk won team twee (Aster, Emy, Victor, Dennis Sweere, Dennis Bouten, Sander) na een perfect uitgevoerde ontsnappingsmanoeuvre 3 rondes voor tijd.

Na even weer op adem te zijn gekomen en wat gedronken te hebben verdeelden we wederom de groep om een korte kracht&interval oefening uit te voeren. Twee groepen reden met 28 km/u over de baan en de taak aan de renner met een korte kracht inspanning om de beurt van groep naar groep te spurten. Een perfecte manier om individueel alles te geven. Ter afsluiting van de training voordat we weer naar Tilburg zouden fietsen, deden we nog een kort spelletje tikkertje op het gras. Naast dat dit een ontzettend leuke oefening is, train je ook meteen je
surplace en de wendbaarheid op de fiets!

Na de training werden alle hongerige buiken verrast met een maaltijd en genoeg gezelligheid bij het bestuur thuis.

Sander

MTB training op dinsdag:

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover; de mountainbikes mochten weer van stal om de bossen rondom Tilburg onveilig te maken. De opkomst was groots, met zowel Metiers die uit de winterslaap ontwaakt zijn als een aantal nieuwe gezichten. Na een korte introductie bij het MEETing-point zette de groep onder leiding van de nieuwe trainer, Matthijs, koers richting de bossen bij Goirle. Om het nieuwe seizoen veilig te kunnen beginnen, maakte Matthijs een parcours om de bochtentechniek te trainen. Vervolgens werden er een aantal remoefeningen gedaan, zodat ook de beginnende mountainbikesters hun fiets goed leerden kennen. De training kwam al snel op zijn einde, door invallende duisternis. Via een mooie route door het bos reden we terug richting Tilburg, en konden gelijk de aangeleerde technieken toegepast worden. Afsluitend stelde Emy haar huis beschikbaar, waar het bestuur weer goed voor haar leden zorgde met een lekkere maaltijd.

Dank aan Matthijs voor zijn inzet als trainer, het bestuur voor het vullen van de magen en natuurlijk alle mountainbikers voor de gezelligheid! Dat het een goed seizoen mag worden waarin flink getraind wordt en natuurlijk mooie ritten worden gereden!

Dennis

Wegtraining op donderdag:

Donderdag 30 maart stonden we met zijn 15en in een stralende zon te popelen om weer aan de wegtraining te beginnen. Alle seinen en kreten werden nog even doorgenomen en toen kon het feest beginnen.

Aan het begin van Bels Lijntje sloten ook Nol, Erik en Loek nog aan. Weer een mooie Meet-delegatie bij elkaar die stuk voor stuk wel even lieten zien hoe goed ze in vorm zijn. In een mooi tempo reden we de oude vertrouwde Meet-route. Richting de sprint werd iedereen gefocust; want ja hier moest je toch echt even het uiterste uit die benen halen. Iedereen zoefde over de Chaamseweg. Vervelend genoeg kwam Tim ten val. Alle hulp uit de buurt en van onze leden die is geboden wordt erg gewaardeerd. Nadat Robbert en de ambulance onderweg waren is een grote groep ‘rustig’ aan verder gefietst. Sander en Nol hebben ervoor gezorgd dat Tim in goede handen was.

De training werd vervolgd met een net zo’n sterke flow als in het begin. Aan alle strava-resultaten te zien bleken we flink doorgetrapt te hebben. ‘Moesten we voordat de lantaarns aangaan thuis zijn of wilden we ons niet laten kennen?’ De twee overige sprints werden ook nog even uitgevoerd door de meest fanatiekelingen en eenmaal in Tilburg vervolgde iedereen zijn eigen weg richting huis.

Iedereen is super goed in vorm en dat beloofd wat voor de tijdrit van aanstaande maandag, de studentencups en het gehele seizoen! Wij hopen iedereen, en wie er gisteren niet bij waren, volgende week donderdag natuurlijk weer te zien!

Emy