Eerste SWN-borrel een groot succes!

Jaarlijks worden er diverse Nederlandse Studenten Kampioenschappen en andere studentenwedstrijden gehouden. Zowel op de weg, in het veld als op de mountainbike komen de fietsende studenten uit heel Nederland elkaar weer tegen. Voor en na de wedstrijden spreek je de overige studenten van de andere Studenten Wieler Verenigingen kort even, maar iedereen is druk met zijn eigen focus. Tijdens het GNSK is er al meer interactie tussen de vele fanatieke en minder fanatieke sporters, maar nog altijd is de afstand groot.

Tijdens de afsluitende borrel van het NSK dit jaar ontstaat bij mij het idee om een borrel te organiseren voor alle Studenten Wieler Verenigingen, om zo de verenigingen wat dichter bij elkaar te brengen. Al snel krijg ik het merendeel van de aanwezige renners enthousiast en ik besluit het door te zetten. De eerste SWN Borrel gaat er komen!

Door van elke vereniging iemand mee te laten denken, wordt er een programma neergezet waar iedereen zich in kan vinden. Om de slogan van onze broeksponsor Café Bolle te benutten, wordt besloten om de borrel op een dinsdagavond te houden. Want: #elkedinsdagdobbeldinsdag!
Voordat het zover is, verzamelt iedereen zich op 22 november aan het begin van de avond bij de vrolijke Italiaan om hier te genieten van de snelle service, een heerlijke pizza en de eerste biertjes. Met het ingecalculeerde Brabants kwartiertje loopt de meute door naar Café Jack’s waar we onder genot van diverse speciaal biertjes een wielerquiz afwerken. Els weet er na 3 ronden vandoor te gaan met de hoofdprijs en troeft zo beide heren genadeloos af. Nog een Brabants shotje Schrobbelèr en we kunnen op naar Bolle.

Het aangesloten fust wordt hier gulzig ontvangen en zelfs voor 23.00 uur leeggedronken, waarna het lang verwachte dobbelen dan eindelijk kan beginnen. De een slaagt hier duidelijk beter in dan de ander, maar het enthousiasme van de eerste SWN-borrel is heerlijk. Mede door de dienbladen vol bier die maar blijven komen, geven WTOS (Delft), Domrenner (Utrecht) en Mercurius (Nijmegen) aan een volgende editie graag te willen organiseren. Het liefst nog voordat de lente begint.

De diehards blijven tot in de kleine uurtjes in Bolle waar een zeer geslaagde eerste SWN-Borrel afgesloten wordt. Op naar de volgende edities!

Ruben van Kempen

Jack's Hpapy2 Bolle4 swn-borrel-1 bolle1 happy bolle3