101-ronden baan 2016

Op 6 juni 2016 vond dan eindelijk hét evenement in het voorjaar voor de fanatieke Meetrenner plaats: de 101-ronden baan! Om stipt 19:00 stonden de renners aan de start voor een wedstrijd in drie categorieën: Dames, Heren Zonder-Licentie en Heren Licentie.

En wat voor een wedstrijd was het. Meteen vanaf de start opende Jord het vuur voor de heren-zonder. In het peloton werd aanvankelijk argwanend en afwachtend gereageerd, en niemand nam het initiatief om het gat dicht te rijden. Uiteindelijk besloot Tim na enkele ronden dat ook de licentiehouders maar aan de bak moesten, en plaatste een felle versnelling die velen niet konden volgen. De andere licentiehouders voegden zich al snel bij Tim, en kort daarop bleek ook Jord zich in deze kopgroep te kunnen handhaven. Hierdoor kon hij zich vrij eenvoudig een aantal rondes later weer in het peloton afzetten.

Het verdere wedstrijdbeeld was vrij stabiel: De heren licentie liepen uit op het peloton, met af en toe een gast na het passeren van het peloton. Bij de heren zonder licentie probeerden Sander en Jord om en om een rondje op elkaar te pikken met behulp van de licentiehouders. Jord zou echter zijn vroege voorsprong niet meer uit handen geven, en reageerde continu alert op Sander en hun andere concurrenten.

Richting de finish toe waren dan ook twee velden al enigszins beslist: ogenschijnlijk konden alleen ongeluk en pech konden zowel Aster als Jord nog van hun overwinning afhouden. Het licentie-veld lag echter nog helemaal open: De renners zaten nog steeds bij elkaar en bestookten elkaar met een spervuur van aanvallen. Vooral Jens kreeg het zwaar te voorduren van zijn concurrenten en werd al snel in een volgende rol gedwongen — die hij overigens met glans vervulde. Twintig rondes voor de finish kreeg Jens zelfs nog even de ruimte, en greep deze kans met beide handen aan, maar kon dit niet meer doorzetten tot aan de finish. Met nog ongeveer tien ronden te gaan zaten de licentiehouders dan ook weer bij elkaar. Zonder verdere achtervolgers restte hen niks anders dan een langdurig pokerspel, en de rondes werden trager en trager verreden. Met nog drie ronden te gaan werd dit pokerspel beslist: Terwijl Victor een aanval inzette waren Tim en Jens te druk met elkaar het wit uit de ogen te kijken waardoor een reactie uitbleef. Aan de finish bleken Jord en Aster inderdaad hun finish te hebben veiliggesteld. Aster, Jord en Victor, gefeliciteerd met jullie overwinning!

Voor een verder sfeerverslag c.q. fotorapportage, bekijk deze link. Graag willen we de deelnemers en in het bijzonder de jury bedanken voor hun deelname en bijdrage.

101 ronden