Traingskoers Rijen 13-02

L1160114

Afgelopen zaterdag heeft een compleet nieuwe delegatie van de Kleppers zich gemeld bij de trainingskoers van WC De Vrije Coureur in Rijen. Het doel? Zo snel mogelijk in het nieuwe jaar de beentjes pijlen, en ervaring op doen in de koers.

Om toch wat ervaring bij te hebben fietste ook vaste prik Ruben mee richting Rijen, en gaf zijn deskundige oordeel over de baan en de wind. Ook het dringende advies om niet tegen de vrachtwagentrailer die op de baan stond geparkeerd aan te fietsen mocht niet ontbreken. Na de inschrijfprocedure stonden we dan ook met Jord, Thomas, Stef, Martijn en ik (Victor) aan de start in Meet-tenue, en Ruben en Jeroen langs de kant.

Dat er toch wel naar deze grote groep in het groen-zwart werd gekeken bleek meteen al aan de start: onzeker werd er gevraagd of die jongen met dat pothelmpje er toevallig ook bij was… Na kort overleg bleek al snel dat Nol een sponsor erbij heeft om hem extra lang in Zuid-Afrika te laten rondfietsen. De koers zelf verliep voor iedereen prima, en meteen werd er goed van voren gereden om het tempo extra op te voeren. Mijn meest memorabele moment deze dag was nadat ik zelf voor de aanval had gekozen: Na een keer omkijken zag ik dat het peloton op rap tempo op me inliep onder leiding van Thomas, die zelf niet doorhad dat het peloton in zijn wiel hing. De aanvallende rijstijl van iedereen resulteerde er uiteindelijk in dat er niet echt meegedongen werd voor podiumplaatsen.

Alles bij elkaar was het een zeer geslaagde dag. Iedereen heeft zeer positieve ervaringen met het koersen opgedaan, goed kunnen lachen om alle acties van de dag, en zin gekweekt om vaker van start te gaan. Met dit enthousiasme zo vroeg in het jaar kan het niet anders dan een mooi seizoen worden! En morgen, morgen staan we gewoon weer aan de start!

– Victor van Buuren