Verslag NSK Veldrijden

Foto 1

Mijn hart was al enkele jaren verkocht aan het veldrijden en met de aankoop van een echte crosser (Empella) werd het tijd om deze prachtige sport zelf te gaan beleven. 

In de winter van 2013 op een zeer grauwe regenachtige dag was het 2 minuten voor de start van de jaarlijkse TSWV de Meet SuperPrestige cyclocross wedstrijd dat Jef en ik ons inschreven en voor het eerst in aanraking kwamen met de mooiste vereniging van Tilburg. De ene had een dikke kater en een afgescheurde pees en de ander was net beter van een longontsteking. Maar ondanks een teleurstellende uitslag was het zaadje geplant. 

Foto 3

Het jaar erna zaten we al in het bestuur en werden de plannen gesmeed om er een officieel studenten NK van te maken. Hiervoor heb ik mij persoonlijk hard gemaakt zowel binnen als buiten de club. In het voorjaar stelde Jeroen Rombouts als ervaren modderhapper zich beschikbaar en in de zomer tijdens een heerlijk ritje hebben we de pact verzegeld, het NSK Veldrijden zou voor het eerst georganiseerd gaan worden in Tilburg. 

 Zondag 22 november was het zover, na maanden van voorbereiding door een gemotiveerde commissie begon de dag koud maar met een heerlijk winters zonnetje. De vrijwilligers en organisatie verzamelde bij de prachtige lokale van TWC Pijnenburg. Thomas had ook nu weer zijn auto voorzien van mooie stickers en diende als promotieauto. Nadat de muziek uit de luidsprekers knalde en iedereen was aangemeld was het eindelijk zo ver!

De bijna vijftig deelnemers, wat zeer hoog is voor een (studenten) veldrit, reden verdeeld over 2 wedstrijden en 4 categorieën. In de eerste wedstrijd was het aan de open-klasse met daarin niet-studenten en mountainbikers, de dames en de heren niet-licentiehouders. De ruim dertig deelnemers, toeschouwers en aanhang kwamen uit het gehele land. Om 13:30 was het zo ver, de commissie voorzitter Jeroen Rombouts gaf het startsignaal. Hierop nam ik plaats in het juryhok aangezien ik door aanslepende blessures tijdelijk verbannen ben van de fiets. De koers werd naast de strijders in het veld ook kleur gegeven door de beroemde omroeper Rien van Horik die een perfect wedstrijd verslag deed. De koers bij de mannen werd vooraan hard gemaakt door Dennis Eikelboom van DRC de Mol, Ramon van Broekhoven namens TWC Pijnenburg en in de persoon van Sebastian Bertoli ook door TSWV de Meet. Na bijna 30 minuten kwam Evy Kuijpers als beste dame bij de studeren over de meet, gevolgd door Katja van Wijk als beste dame in de open klasse. Dennis had de hele wedstrijd gedomineerd en pakte dan ook de 1e plek bij de heren niet-licentiehouders. Sebastian vloog als nooit te voren en reed zo naar de overwinning bij de open-klasse.

Foto 2

Wat een fantastische eerste wedstrijd hadden wij gezien. Terwijl deze deelnemers lekker onder de warme douche stonden bij te komen barstte het hoofdnummer los: de heren licentie-houders. Deze zwaar afgetrainde moddergoden gaven een spektakel van jewelste! Hieronder ook de grote baas van het NSK, Jeroen Rombouts, maar ook enkele oud-club leden die nog steeds afkomen op hun studentenclubje zoals Roukebert, Teun en Ronald. Bedankt voor de erkenning mannen! Bob Olieslagers van TWC Pijnenburg pakte na vijftig minuten koers de overwinning, voor Marc Scholman en Jasper de Laat. Na een kort intermezzo begon de ceremonie protocollair, alle winnaars en de nummers 2 en 3 werden gehuldigd  en kregen hun zwaar verdiende prijzen. Zo had Studenten Sport Nederland (SSN) mooie medailles aangeleverd en heeft TSWV de Meet gezorgd voor officiële NK studenten kampioenschapstruien. Na de lekkere smakkerds van de prachtige ronde-Miss Michelle van de Klundert en de klanken van het Wilhelmus zat de dag er al weer op! Deze geweldige dag was onmogelijk geweest zonder ieders inzet daarom bedankte ik namens de organisatie alle deelnemers, vrijwilligers, commissie, fotografe, jury, bestuur, familie, vrienden, Rien van Horik en Louis Meijs van TWC Pijnenburg voor de ondersteuning. Tegen zes uur verliet ik het terrein om met een glimlach op mijn gezicht terug te kijken op deze fantastische dag. ‘S avonds werd het succes nabesproken onder het genot van een lekker biertje bij Café Bolle. Mijn mooie clubje, TSWV de Meet heeft zich weer eens verdienstelijk op de kaart gezet! Afgelopen jaar hebben we met z’n allen al veel stappen gezet om te groeien en te laten zien wat we waard zijn. Hierbij ons visitekaartje.. tot volgend jaar!

Robbert de Bruijn