NSK Veldrijden 2015

NSK Veldrijden

Zondag 22 November is het zover, het Nederlands Studenten Kampioenschap Veldrijden! De Tilburgse Studenten Wielervereniging ‘de Meet’ heeft zich hard gemaakt om dit schitterende evenement te mogen organiseren. Nog een paar nachtjes slapen en het is zover, de cyclocrosser mag weer op pad. Laat je tubes leeglopen en maak je gereed voor een heroïsche tocht door de Tilburgse slijk. Over een parcours, wat al driemaal heeft gediend voor het officiële NK, gaan tientallen studenten (M/V) strijden om de felbegeerde titel: Nederlands Studenten Kampioen Veldrijden.

Deelname is alleen mogelijk met een veldritfiets door studenten aan HBO of Universitaire instellingen. Niet-studenten en/of mountainbikes zijn uitgesloten van deelname aan de officiële NSK onderdelen maar zijn meer dan welkom om te starten in de open-klasse.

Inschrijven kan via het formulier op www.nskveldrijden.nl tot 18 november, je inschrijving is geldig na het overmaken van €5,- naar NL62 RABO 0140 9639 95 t.n.v. TSWV De Meet onder vermelding van NSK Veldrijden + “je naam”. Bijschrijven op de dag zelf kost €7, contant te betalen. Let op: Je krijgt een gratis consumptie en een aanmelding op Facebook alleen is niet voldoende!

Programma

Er wordt gereden in de categoriën Heren zonder-licentie, Heren Licentie en Dames. De dames categorie alleen indien er meer dan 15 dames staan ingeschreven op 18 november anders rijden zijn met de Heren zonder-licentie. Er zal dan afzonderlijk worden afgesprint. Per categorie mogen er maximaal 50 deelnemers starten. Aanmeldingen sluiten een half uur voor de start van elke wedstrijd.

Planning

12.30 – 13.10 Aanmelden en opening van de baan
13.30 – 14.10 Open klasse (Vrouwen en mannen), Niet licentiehouders mannen (NK Studenten), Vrouwen (NK Studenten). Starten samen maar worden apart geklasseerd
14:30 – 15.15 Licentiehouders mannen (NK Studenten)
15:20 Prijsuitreiking

Parcours

Het NSK veldrijden zal plaatsvinden op het parcours van TWC Pijnenburg. Hier is een parcours uitgezet speciaal gericht op het veldrijden, bestaande uit verharde en onverharde ondergronden, een zandstrook, een klimmetje en een aantal trappen. Voor de start van elke categorie is er voldoende gelegenheid om het parcours te verkennen en tevens warm te rijden.