Kasteelronde Mill

Door Ruben van Kempen – zondag 10 mei 2015

Waar het afgelopen weken veelal klassiekers waren die mijn weekend vulden, was het vandaag eindelijk weer een tijd voor een rondje om de kerk. Of nouja kerk, vandaag was het een kasteel. De kasteelronde van Mill is er een die nog niet heel lang bestaat, maar wel erg mooi is.

Vandaag stonden er geen Kleppers van De Meet aan de start, maar vind ik de weg naar Mill met wielervrienden van TWC ’t Verzetje uit Bemmel. Na de koers van de sportklasse gekeken te hebben en foto’s van Ruud, Pieter, Michel en Wim gemaakt te hebben was het mijn beurt.

De eerste helft van de koers moest ik me rustig houden, wat nog niet meeviel op dit heerlijke vliegrondje. Als er op de helft een premiesprint is, besluit ik het erna te proberen en zit weg met 5 andere mannen waaronder Hans Dilling van Mercurius en Maarten Bremer van TWC ’t Verzetje. Een paar ronden later sluiten er nog eens 5 mannen aan, met hierbij Twan Cops en Marc van Grinsven.
De samenwerking is goed genoeg om weg te blijven, we draaien de laatste ronde in. De mannen van Tempo-Bruns smiezen wat en niet veel later gaat er een vandoor. Hans Dilling reageert direct, de tweede man van T-B springt erachteraan en ik ga in achtervolging op hem. Met 60 km/h schiet de hartslag omhoog en zijn we los van de rest. Als ik aansluit is Dirk van Leuken niet meer terug te halen en aarzel ik een moment. Een moment teveel, zo blijkt. Als ik alsnog 3 trappen doe springen de andere 2 direct in mijn wiel en mijn fout begaan. Niet veel later sluit de rest weer aan en rijden richting de laatste bocht. In de sprint moet ik mijn krachtsinspanning van zojuist bekopen en eindig als 8e. Een prima resultaat, maar hier had meer in gezeten.

Volgende week naar Lieshout, samen met de Elite mannen. Eens zien of we dan weer potten kunnen breken.