Koersverslag Studentencup WTOS

Koersverslag Studentencup WTOS – Door Jeroen Rombouts

Na een snelle omkleed sessie en een aantal rondes warm rijden was het dan zover, de eerste studentencup koers ging van start.

Het tempo lag meteen hoog met Ruben en Jens goed voorin. Na een aantal ontsnappingspogingen, door onder andere Ruben, reed er een groep weg. Hierbij zat helaas niemand van de Meet. Jeroen probeerde de oversteek te maken maar hij belande in de welbekende ‘chasse patat’. Hierdoor werd Jeroen dan ook weer ingehaald door het peloton dat in waaiers was getrokken. Jeroen kon nog net aanhaken in het laatste wiel en zag zijn ploeggenoten goed voorin zitten.

Een paar rondes later zakten Jens helaas iets naar achteren en dit bleek fataal. Jens moest het zeer uitgedunde peloton laten gaan. Even later overkwam Ruben hetzelfde, na een aantal sterke kopbeurten zakten hij helaas net te ver door en moest het peloton laten rijden. Ondertussen waren er nog maar 10 renners in koers door de barre omstandigheden.

Na drie kwartier wedstrijd had de kopgroep nog zo’n 30 seconden voorsprong. Dit kwam door het achtervolgende werk van Skits. Jeroen besloot ook om mee te gaan draaien hopende zo het gat te kunnen dichten. Ondertussen vielen er een aantal renners terug uit de kopgroep. Bij het ingaan van de laatste ronde was het gat nog 10 seconden op de overgebleven koplopers. Jeroen twijfelde over een eventuele demarrage maar besloot op zijn sprint te gokken. Dit pakte goed uit, Jeroen kwam als derde door de laatste bocht en won de sprint van het peloton en behaalde hiermee een mooie podium plek!