De Kleppers go Heeswijk-Dinther

Koersverslag – door Jeroen Rombouts

TSWV De Meet Kleppers wielrennen koers

 

Maandag 16 maart 2015 – Vandaag was het dan zover, de eerste KNWU koers. Het was koud en guur dus werden er de nodige smeersels opgesmeerd en warme kleding aangetrokken. Dit was voor onze grote kou kleum Ruben echter nog niet voldoende. Maar de koers wacht op niemand dus gingen we van start met 120 renners. De Meet was vertegenwoordigd met 3 renners; Nol van Loon (vermomd als kanarie), Ruben van Kempen en Jeroen Rombouts.

TSWV De Meet Kleppers wielrennen koers

Het eerste deel van de koers verliep redelijk rustig en alle Meet renners zaten goed voorin. Er werden een aantal aanvalspogingen gedaan maar door de harde wind en het hoge tempo van het peloton, mislukte deze. Halfweg koers pakte onze ploegleider (Ruben) nog een mooie premie zonder dit zelf door te hebben. Deze premiesprint zorgde voor de inleiding van de finale. Ruben deed een aanvalspoging maar werd helaas teruggepakt. Daarna gingen er een aantal groepjes zonder Meet renners maar ook deze werden teruggepakt.

TSWV De Meet Kleppers wielrennen koers

Vijf ronden voor het einde versnelde Jeroen en ontstond er een kopgroep met Jeroen en 7 andere renners. Deze groep had een nipte voor sprong maar hield het tot het einde. Helaas kon Jeroen niet meer mee springen met twee renners die wegreden uit de kopgroep. In de sprint van de kopgroep kwam Jeroen uiteindelijk tot een verdienstelijke achtste plek. Ruben ging als vierde van het peloton de laatste bocht door, maar werd helaas opgehouden door een aantal gedubbelde renners waardoor hij klem gereden werd en een top 20 notering niet meer mogelijk was. Nol had vandaag een iets mindere dag maar kon toch nog mooi finishen in het peloton waarvan er uiteindelijk 77 uitreden.

TSWV De Meet Kleppers wielrennen koers

Goed gereden mannen en gezien de prestaties een mooi vooruitzicht voor de rest van het seizoen!