Parijs Tilburg 2014: Het is bijna zover…

Over ruim twee weken zit de tocht van Parijs naar Tilburg er alweer op. Een tocht van ruim 400km, voor de meeste qua afstand de grootste sportieve uitdaging op de fiets. Maar zover is het nog niet. De commissie is momenteel bezig met de laatste voorbereidingen en de renners bereiden zich optimaal op deze tocht voor (veel koolhydraten, lichte trainingen en enkele onthoudingen zich enige tijd van alcoholische versnaperingen).

De afgelopen maanden is er actief door de deelnemers getraind, zo waren we onderen andere aanwezig bij Het geheim van de Kempen (Tilburg), de Servais-Knaven classic (Etten-Leur) en de 13 Heuvelentocht (Ravenstein). Bij deze laatste training is er ruim 270 kilometer afgelegd. Een hele hoop, maar in vergelijking met PT bedraagt dit ‘slechts’ iets meer dan de helft (uitgaande van ca. 440 km). Dit zal betekenen dat de innerlijke wilskracht cruciaal is om deze uitdagende prestatie tot een goed eind te brengen.

Naast de commissie en de renners (Henri, Karin, Ruben, Katja, Leo, Rosanne, Bas, Naomi en Dennis) is verder het begeleiders team bestaande uit Jef, Robbert, Michele, Leonhard en Martijn K. van niet te onderschatten waarde. Zonder navigatie, afwisselende voeding, een duwtje in de rug en motivatie zou het rijden van deze tocht vele malen zwaarder (of wellicht zelfs ondoenlijk) worden.

Zaterdag 5 juli zullen we klokslag 0:00 vertrekken in het centrum van Parijs. Hoe laat we in Tilburg bij Bolle zullen arriveren is niet bekend. Derhalve hebben we op facebook een poll aangemaakt, waarin jij kunt raden hoe laat te terug zijn. Voor degene die hier het dichtst bij in de buurt zit en zelf bij Bolle aanwezig is, hebben we mooie prijs. Je bent in ieder geval vanaf 18:00 welke bij Bolle. Tot dan!