Terugblik: het 7e Lustrum

Het 7e Lustrumfeest ter ere van het 35-jarig bestaan van T.S.W.V. de Meet heeft gisteren, 7 september 2013, plaatsgevonden. Het was een prachtige dag, waar de vele generaties binnen de Meet gezamenlijk van genoten. Janneke van Schijndel, aanstaand voorzitter, heeft haar bevindingen voor ons op papier gezet. Even nagenieten dus.

Door Janneke van Schijndel
Na een jaar van voorbereidingen was het zaterdag 7 september eindelijk zover: ‘de Meet’ vierde haar 7e lustrum. Rond twaalf uur werden de deelnemers verwacht bij T.W.C. Pijnenburg waar de lustrumcommissie ons verwelkomde met een kopje koffie en een stukje taart. Na dit warme welkom en een openingswoord van Teun, kon de dag echt beginnen. Iedereen hulde zich in het meettenue van zijn generatie (wat voor sommige deelnemers zelfs een groene wollen trui betekende) en de fietsen werden voor de dag gehaald. Want hoe kan je het lustrum van een wielervereniging beter vieren dan door een prachtige toertocht te rijden?

De weergoden waren ons behoorlijk goed gezind en het tempo was van dien aard dat er eens goed bijgepraat kon worden. Iedereen zat dan ook met een opperbest humeur op de fiets. Van te voren was al aangekondigd dat we ook met deze grote groep het gebruikelijke tussensprintje niet zouden overslaan. Na ongeveer dertig kilometer ontstond er wat verwarring over de te nemen afslag wat voor verschillende renners het teken was om de sprint in te zetten. Een bijna vier kilometer lange sprint volgde en sommige renners zette echt alles op alles om hun plekje in dat éne goede wiel vast te houden. Helaas ben ik niet zo’n groot wielertalent dat ik met eigen ogen heb kunnen zien wie de sprint won. Maar vanaf deze plaats wil ik de winnaar feliciteren met waarschijnlijk de mooiste overwinning uit zijn carrière!

Na deze inspannende tussensprint, was het tijd voor een beetje ontspanning. Bij een café in Poppel stond er een kop koffie en een stuk appeltaart op ons te wachten. Na deze welkome versnaperingen, hebben we onze weg vervolgd. 35 km en vele interessante gesprekken verder, kwamen we terug bij Pijnenburg, waar alle deelnemers zich opmaakte voor ‘the battle of the generations’. Een teamsprint moest uitmaken welke generatie de meeste snelheid in de benen had. Het was een spannende strijd, die op een paar tiende werd beslecht, maar uiteindelijk wist Nick als laatste renner van zijn team de overwinning binnen te slepen.

Toen werd het tijd voor een warme douche. Waar de heren in de rij moesten voor een douche, hadden de dames alle tijd en ruimte in hun kleedkamer. Dit was maar goed ook, aangezien de dames zich genoodzaakt voelde om door middel van een föhn, een stijltang en wat make-up, wat vrouwelijkheid toe te voegen aan deze vereniging.

Na deze inspannende dag, had iedereen honger en dus was het tijd om de barbecue aan te steken, maar niet voordat de lustrumcommissie een laatste woordje had gedaan over de afgelopen 35 jaar van ‘de Meet’. Ook de huidige voorzitter Martijn Heinen, werd nog aan het woord gelaten. Hij wist ons te vertellen wie komend jaar het nieuwe bestuur zullen gaan vormen. Persoonlijk was dit voor mij geen verassing, aangezien ik komend jaar de positie van voorzitter in zal vullen. Daarnaast zullen Bas van Wely en Martijn Kolen het bestuur completeren.

Het eerste vlees werd op de barbecue gelegd en verschillende alcoholische versnaperingen konden natuurlijk niet ontbreken. Dennis was nog zo vriendelijk om de prachtige lustrummetier, waar zelfs al een groepsfoto van de dag in zat, uit te delen . Uiteraard bleef het nog lang onrustig bij Pijnenburg en later (naar wat ik vernomen heb) in de stad.

Tot slot wil ik de lustrumcommissie bestaande uit Katja van Wijk, Teun Forschelen en Dennis de Dreu hartelijk bedanken voor de organisatie en alle zorgen gedurende deze fantastische dag!

Uiteraard willen wij als huidig bestuur Dennis, Katja en Teun ook nog graag bedanken. Dankzij hun inspanningen hebben alle deelnemers kunnen genieten van deze fantastische dag. Bewonderenswaardig is de naam die wij aan hun inzet willen geven en wij hopen dat zij net zo van deze dag hebben genoten als alle andere leden! Dank!