Koersverslag: 101 rondes baan

Ruben van Kempen was één van de renners die deelnam aan de 101 rondes baan afgelopen maandag 27 mei. Samen met 13 anderen streed hij om de felbegeerde titel ‘101 rondes baankampioen’. Het beloofde een spannende koers te worden met een verassende uitslag. Hieronder lees je zijn koersverslag.

 

101 rondes baan, 27 mei 2013
Aangekomen bij het Sportcentrum ben ik ditmaal een keer de eerste en weten er slechts nog een viertal aan te sluiten. Het prachtige lenteweer doet ons vermoeden dat er een aantal rechtstreeks gaan.

Eenmaal aangekomen op de baan van T.W.C. Pijnenburg blijkt er inderdaad al een klein pelotonnetje warm te rijden en al snel sluiten we aan om de concurrentie te bekijken. Als topfavorieten worden al snel Michiel en Henri aangewezen, de mannen met de meeste kilometers in de benen.

Vanaf de start is het al gelijk onrustig en wordt er menig maal geprobeerd weg te rijden. Net wanneer Ruben zijn ontsnappingspoging op wil geven, springt in eerste instantie Henri weg en even later kiezen ook Michiel en Gijs het hazenpad. Ruben ziet het allemaal net te laat en mist zodoende de aansluiting.

De drie mannen vooraan werken goed samen en in het peloton is er weinig organisatie. Stefan is degene die de mannen niet te ver wil laten komen, maar kan niet voorkomen dat het trio het peloton dubbelt. Zoals wel vaker is het moment van aansluiting een perfect moment om er wederom vandoor te gaan en uiteindelijk is het Ruben die een ronde of 12 alleen uit de greep van het peloton weet te blijven. Daarachter zijn het wederom Michiel en Gijs die elkaar weten te vinden en Ruben gebaren mee te draaien. De drie mannen lijken elkaar gevonden te hebben en weten de grote groep nogmaals te dubbelen.

Op dat moment strijden Michiel en Gijs voor de overwinning, Henri en Ruben voor de laatste podiumplek en de rest voor plek vijf en verder. Op het moment dat duidelijk wordt dat de koplopers nog 5 ronden moeten gaat de snelheid al snel omhoog en is de spanning om te snijden. In de laatste bocht is het Michiel die zijn fiets voor het wiel van Henri plaatst maar helaas enkele meters later het asfalt en de berm van dichtbij kan bekijken. Gelukkig neemt hij niemand mee in zijn val en blijft de schade beperkt. Gijs rijdt zodoende naar wederom een hoogtepunt in zijn wielercarrière, waarachter het merendeel het voor gezien houdt vanwege de valpartij van Michiel. Ruben is de enige die nog doorrijdt tot de finish, waardoor de plaatsen achter Gijs niet van hoge waarde meer zijn.

Gijs Aarts gefeliciteerd en iedereen bedankt voor de goede opkomst en gezelligheid!

We zien jullie allemaal graag terug bij het diner/wielerclinic/stapavond 4 juni!