De Meet en het Open Tilburgs Kampioenschap

Ook op het Open Tilburgs Kampioenschap wielrennen was T.S.W.V. de Meet goed vertegenwoordigd. Benieuwd hoe het er in de koers aan toe is gegaan? Lees hieronder het koersverslag van Michiel!

 

Woensdag 10 april tijdens het Open Tilburgs Kampioenschap was T.S.W.V. de Meet in zeldzaam groten getale present. De afgevaardigden van de Meet waren Michiel, Paul S., Paul H., Roukebert, Tom, Ronald en Teun (deze laatstgenoemde telt eigenlijk niet mee, aangezien Teun voor T.W.C. Pijnenburg reed..). Zoals Roukebert tijdens de openingsspeech door de groep riep, werd niet alleen de Tilburgse titel, maar ook het Meet-clubkampioenschap verreden. T.W.C. Pijnenburg was vanwege hun eigen clubkampioenschap zéeer dominant aanwezig in het peloton.

Na het startschot ging het tempo er direct stevig op. Het enorme niveau verschil en de grote belangen die aan deze wedstrijd hingen zorgden voor een enorme yoyo-koers. Ik dacht voorin te moeten zitten, dus schoof rustig voorin mee, reageerde braaf op de versnellingen en deed ook mijn werk wanneer het moest. Jammer genoeg zag na 10 rondjes dat het verspilde moeite was omdat de achtervolgers elke keer terug kwamen als de voorkant weer stapvoets ging rijden. Ieder rondje werd er minstens 1 keer versneld tot 50+ km/u en 1 keer vertraagd naar niet ver boven de 30 km/u. Dit kostte veel kracht en al snel werden de breuken in het peloton groter en groter na iedere versnelling. Na vele gaten gedicht te hebben begon het pijn te doen. Na een kilometer of 35 was, zoals bij de meesten, ook bij mij het beste eraf. Ik zag mijn strijdmakkers Paul S. en Tom het achterin laten schieten en de verleiding werd ook mij te groot. We reden met zijn drieën rustig een paar rondes door. Inmiddels had de Meet enkel nog Roukebert en Paul H. in de kopgroep. De achtervolgersploeg werd geleid door Ronald. Toen het peloton ons weer voorbijkwam ben ik aangehaakt en heb ik zonder veel problemen de koers uitgereden. De intervallen doen nog iets te veel pijn, maar het is gelukkig nog vroeg in het seizoen!

Uiteindelijk is Paul H. het kortst geëindigd omdat Teun voor de Pijnenburg titel reed. Paul H., gefeliciteerd met deze grandioze titel, die kan je vast op je CV zetten! Oja, en willen we volgende keer minder gaten laten vallen?! Een renner van Pijnenburg stond geïrriteerd aan zijn vader te vertellen dat hij de koers niet uit kon rijden vanwege die ‘slechte’ Meet mannen..