Voorjaarsweekend

Hoewel de weersvoorspellingen van tevoren niet al te rooskleurig waren, werd het uiteindelijk een weekend vol met zonnestralen en warmte. Op vrijdagmiddag werden de heuvels al verkend door enkele leden, terwijl Gijs en Roukebert op das fahrrad naar Bullingen kwamen. De andere helft arriveerde later in de avond. De volgende dag stond uiteraard volop in het teken van fietsen. Het constante klimmen hakte er aardig in bij iedereen en na een kilometer of 30 werd er dan ook besloten om de groepen te splitsen. De ‘snelle’ groep had de beschikking over de navigatie van Gijs, wat tot een zeer mooie route van 130 kilometer leidde. Tussendoor had Nick nog een ‘probleempje’ met zijn nieuwe fiets, waarvan het nokje dat aan de liggende achtervork vast zit voor de kabel van de achterderailleur los raakte. Dit kon wonderwel genoeg opgelost worden door een behulpzaam Nederlands echtpaar, ducktape en een tiewrap. Aan het einde van de rit waren de meeste mensen redelijk opgebrand en werden bij aankomst direct de snacks en brood soldaat gemaakt. De tweede groep had van tevoren ouderwets de plaatsnamen op papier gezet, wat uiteindelijk¬† leidde tot een mooi rondje van 100 km. ’s Avonds had een select groepje die hards nog de kracht om te gaan stappen (Ronald had hem dan ook al snel zitten).

Zondag zat iedereen weer vroeg aan het ontbijt om nog een dagje te presteren. Wederom werd er als een complete groep vertrokken en ook hier werd er naar een kilometer of 40 gesplitst. Ruben bleek zijn materiaal wederom niet op orde te hebben, want de body van zijn nieuwe wiel vertoonde aardig wat kuren. Uiteindelijk is hij hiermee wel thuis gekomen. De ‘groep van Gijs’ ging voor de langere afstand van 145 km (wat uiteindelijk 155 werd) en de tweede groep heeft uiteindelijk 100 km gereden met tussendoor heerlijke gerechten voor studentenprijzen als ik de verhalen mag geloven. Uiteindelijk is ook deze dag zonder ongelukken verlopen, hoewel Maximus nog wel enige angstige ogenblikken beleefde toen zijn achterwiel tijdens de afdaling een eigen wil leek te hebben met het afremmen.

Maandag was het helaas allemaal weer voorbij en werd het huis schoongemaakt. Een paar personen hadden nog genoeg energie en gingen op het fietske terug naar Tilburg met een hoog gemiddelde. Bij thuiskomst wachtte op de Balistraat de Chinees en patat en werd het weekendje in stijl afgesloten. Al met al een paar topdagen en zeker voor herhaling vatbaar!

Binnenkort komt er een uitgebreid verslag van alle verhalen en uitspraken, want er zijn weer heel wat onthullingen gedaan door bepaalde personen. Gelukkig werd dit allemaal ook netjes ter plekke genoteerd;-)