Wederom een overwinning voor de Meet!

Teun
De champagne van de eerste overwinning van het seizoen is nog amper uitgewerkt of we mogen weer aan de champagne! Vanavond is Teun eerste geworden bij de ZAC.
Een verslag van de winnaar:
Zoals de laatste tijd wel vaker het geval is starten we in de regen. In het begin was het erg zoeken en werden er hier en daar wel wat pogingen gedaan door renners om weg te rijden, maar dit leverde niet veel op. Ik had hier en daar wel wat gaatjes dicht gereden en mee proberen te springen naar een groepje, maar het kwam telkens weer bij elkaar. Op een gegeven moment werd er wel aardig aan getrokken en waren we los met ongeveer 11 man, met toch wel de betere renners zoals; Timo, Dennis van Iersel, Bas van Gestel, de stoemperd in het zwart en nog een paar jonkies. De groep liep goed, iedereen deed zijn taak, soms sloeg iemand wel eens over. Er stond trouwens behoorlijke wind en soms werd je dat ook in de breedte richting voor je gevoel verplaatst of kreeg je een schok aan je stuur door het vangen van de wind in je voorwiel. Het groepje ging zo eigenlijk door tot 3 rondjes voor het einde. Er werden toen wel wat pogingen gedaan om het groepje uit elkaar te trekken en op een gegeven moment reed ik met 3 man weg. Al snel kwam de rest van de groep weer bij. Het laatste rondje was kijken, kijken, kijken. Ik reed op kop nog maar +/-32 en daarna reed iemand rustig voor me. Na de kom bocht ging de snelheid weer richting de 40 verder niets bijzonders.
Toen zag ik Timo in eens Volle bak sprinten vanuit achteren. De jonge die voor me reed (Bas van Gestel, meen ik) reed naar hem toe en ik kleefde mooi in zijn wiel. De ‘klote’ bocht nam hij heel ruim, waardoor ik behoorlijk ruimte kreeg. Ik remde best flink, zodat ik de bocht heel kort kon nemen en daardoor meteen kon aanzetten, terwijl hij er nog uit moest komen. Nu was het nog volle bak sprinten en ik haalde Timo in die aardig uitgeblust was. Net voor de Meet keek ik achterom en zag ik dat Dennis van Ierse longveer 3 meter achter mij reed. Hoppa binnen !!

Als ‘prijs’ heeft de vader van Dennis van Iersel (mecanicien) nog een klein slagje uit mijn achterwiel gehaald.