Dubbelslag voor De Meet

Bij aankomst op het bekende parcours blijken er zowaar maarliefst 8 renners van De Meet deel te nemen, een aangename verrassing wat al direct voor een ontspannen sfeer aan de start zorgt. Het is verschrikkelijk koud en nog maar net droog, maar rond de klok van 12.00 uur vertrekken we voor de wedstrijd over 25 rondes.
Na enkele rondes wordt ik aangesproken en blijkt men mijn naam te weten, terwijl ik geen idee heb met wie ik 5 ronden later weg rijd. Al snel wordt duidelijk dat wegrijden erg moeilijk is en dat de wind niet misselijk is.

Terwijl er premiesprints worden verreden – wat mij overigens totaal niet duidelijk was – probeer ik me rustig te houden in het peloton. Wanneer men voorin ineens volle bak gaat rijden heb ik te laat door dat het om een premiesprint gaat en finish hier buiten de eerste 5.
Wanneer het voorin helemaal stil valt en het peloton nog net niet is aangesloten besluit ik op kousenvoeten weg te rijden. Na 200 meter kijk ik om en blijk los te zijn, om mijn inspanning maar niet verloren te laten gaan besluit ik door te rijden en ontvang niet veel later gezelschap van Pieter Mies. Niet veel later hoor ik ook de stem van Ronald achter me en met dit drietal vinden we een goede samenwerking die we de rest van de koers niet meer verliezen. De voorsprong loopt uit tot 20 seconde, achter ons proberen nog 3 renners de sprong te maken, maar dit lukt ze niet meer.

In de laatste rondes blijkt het niet nodig om een tand bij te schakelen en zo rijden we naar een sprint á troi, zo lijkt het.. Net voor de laatste bocht neem ik over van Pieter en begin zo als eerste aan de laatste 250 meter. Achter mij wordt er naar elkaar gekeken en besluit ploegmaat Ronald om het beulwerk aan Pieter te laten. Die zet echter te laat de achtervolging in en zo heb ik tijd genoeg om om te kijken, het shirt recht te trekken en de handen in de lucht te steken! Ronald kan tegelijkertijd met mijn de handen in de lucht steken en de dubbelslag van TSWV de Meet is een feit!

Teun en Paul wisten uiteindelijk ook de top 10 te behalen door als 4e en 8e over de streep te komen om zo het feestje voor De Meet compleet te maken.

Dubbelslag TSWV de Meet
Door: Ruben van Kempen