Eerste podiumplek van het seizoen is binnen

BWF koers 11 maart 2012 – Van de wedstrijdrenners die 2 dagen eerder hun ambities nog uitvoerig besproken hadden onder het genot van de kookkunsten van onze penningmeester, waren er vandaag 2 renners aanwezig; Teun en Ruben. Het merendeel speelde op safe en verruilde door een beginnend griepje de koers van vandaag voor een mooie duurtraining in het voorjaarszonnetje of genoten thuis van de zon. Voor alle 3 valt wat te zeggen :).

 

Aan de start blijken een ruime 80 renners de weg naar Moleneind, Breda te hebben gevonden.

In de eerste paar rondes blijkt al snel dat er vandaag serieus gekoerst gaat worden, de snelheid schiet direct omhoog.
De afspraak die Teun vooral met zichzelf maakte, was om vandaag maar eens slim te gaan rijden i.p.v. zichzelf over de kop te rijden waardoor hij nergens in de uitslag te bekennen zou zijn.

Wanneer de halve koers voorbij is, hebben de beiden heren zowaar zelfs tijd om eens een praatje te maken. Beiden voelen zich niet heel slecht, zo is de uitkomst.

Niet veel later weet een klein groep renners te ontkomen aan het peloton.
Wanneer Ruben wat renners in de tegenaanval achtervolgd, rijdt hij uiteindelijk 2 van deze groepjes terug en zit de snelheid er lekker in, hij besluit door te rijden. Wanneer hij de laatste achtervolgende groep op de koplopers voorbij rijdt, komt de wind ineens vol van voren en voelen de benen toch net even iets minder aan. Gelukkig zit Teun fris in het wiel en oppert hij zelfs het idee samen door te rijden. Ruben schudt hijgend zijn hoofd en na nog wat demarrages vanuit het peloton ontstaat er uiteindelijk een kopgroep van 9 man die de rest van de koers vooruit zal blijven.
De voorsprong van de kopgroep loopt uiteindelijk op tot een dikke 45 seconde, waarbij het peloton er vrede mee lijkt te hebben.

 

In de laatste ronde is er 1 man die duidelijk de sterkste is: Douglas van Raaij. Achter hem weten Ronald Roos en Teun de rest van het podium te vullen. Ruben finisht in het peloton.

De eerste podiumplek van Teun is alweer een feit, een week eerder dan vorig jaar.

 

Na de bloemen in ontvangst te hebben genomen wordt er op de terugweg en op het terras van Tilburg centrum de koers nog even uitvoerig besproken, waaruit blijkt dat beiden renners hele andere dingen beleefd hebben tijdens de koers. Altijd mooi, die verhalen achteraf.

Volgende week kan Teun zijn titel verdedigen in Rijsbergen, hopelijk speelt De Meet dan weer een rol in de finale!

Eerste podiumplek in 2012 voor Teun