Forschelen rijdt naar eerste overwinning in Rijsbergen

Op zondag 20 maart werd er voor het eerst echt gekoerst door de Meetmannen. Met een heerlijk zonnetje en een prachtig parcours van 3,5 km werd er vertrokken bij de 50- met ongeveer 60 man. De Meetmannen, vertegenwoordigd door Teun Forschelen, Luuk Eliëns, Edwin Lohmann en Herbert van Plateringen, reden actief mee. Zo zaten de mannen vaak voorin en plaatsten Edwin, Herbert en Luuk zich af en toe ook in een kopgroep. 

In de laatste ronde wist Teun in een bocht in de laatste 2 kilometer een voorsprong te pakken op het peloton. Hij gaf meteen gas en bleef onwetend in zijn debuutkoers het sprintende peloton voor. Hij kwam als 1e over de Meet. In de sprint daarachter plaatste Luuk zich na wat afstopwerk nog als 6e in de uitslag. Bij Edwin was na een actieve koers het vet van de soep in de finale. Herbert moest na 30 kilometer met een lekke voorband de strijd staken.

Er was nog wat conternatie, omdat de organisatie van mening was dat teun helemaal niet gestart was, maar na protesten door de Meetmannen werd teun toch terecht tot winnaar uitgeroepen van de Omloop te Rijsbergen-Oekel.

Bij de Amateurs A reed Stefan een puike koers van 65 km. Hij zat zelfs voorin voor de eindspurt, maar daar merkte hij dat zijn kruit al verschoten was. Maar het podium komt ook voor deze topper nog wel dit seizoen.

Bij terugkomst in Tilburg werd er nog een heerlijk trappistje genuttigd bij de Heeren van Tilburg. Hier onder is de uitslag terug te lezen.

BWF 50- Wedstrijd: Rijsbergen Datum: 20-03-2011
Nr Naam Woonplaats Uitslag
24 Teun Forschelen Tilburg 1
104 Patrick Bol Hoeven 2
33 Ronald Dekkers Kalmthout (B) 3
30 Christ De Baat Hoeven 4
87 Rudie Klaasen Goes 5
92 Luuk Eliens Tilburg 6
91 Edwin Lohmann Tilburg 20>
93 Herbert van Plateringen Tilburg 20>
BWF Amateur   Wedstrijd: Rijsbergen Datum: 20-03-2011
Nr Naam Woonplaats Uitslag
47 Marco Wesseling Halsteren 1
43 Christophe Smits Ekeren (B) 2
37 Dries Echelpoels Brecht (B) 3
20 Stefan Audenaerd Tilburg 20>

Klik voor de complete Uitslag Rijsbergen