Verslag & uitslag Super Prestige

Modderhappen, zandkruipen en broodjes koude knakworst

Een succesvolle eerste editie van Super Prestige De Meet vond gisteren plaats op en rondom de wielerbaan van Pijnenburg in de Reeshof. Onder perfecte cross omstandigheden werd er een kwalificatie ronde en een koers van zo’n drie kwartier gereden.

Vanuit Eindhoven, Nijmegen en Zeeland waren er renners afgereisd naar Tilburg om deel te nemen aan ons evenement. De Meet zelf was goed vertegenwoordigd en de onderlinge strijd was erg hoog. Zoals we natuurlijk gewend zijn.

Waren het tijdens de kwalificatie ronde nog Gijs en oudlid Ruben Tissink die de snelsten waren, tijdens de koers was het Nard vd Sanden die vanaf de eerste ronde op kop reed en daar ook bleef. Gevolgd door Arjen Martens (het broertje van..) en op de derde maar repectable plaats Gijs.

Tussen al dat geweld van de heren was er ook een dame die mee fietste. Vanaf de 10e plaats ging ze bijna elke ronde wel weer een renner voorbij tot dat ze uiteindelijk op de 5e plaats overall finished. Dit heeft flink wat mentale schade achter gelaten bij een aantal mannelijke renners van De Meet. Er was namelijk maar een heer van De Meet die voor haar kon blijven. Was het ook net deze heer die een mooie prijs voor Femke had uitgezocht.

Uiteindelijk was het een prachtige dag met vele mooie onderlinge strijd momenten. Al was het hoogte punt natuurlijk de broodjes met koude knakworsten. Hoe krijg je bijna 90 knakworsten op gegeten? Gewoon even rondje koersen en vervolgens parcours laten afbouwen.

Wil nogmaals de vrijwilligers bedanken! Zonder hen was het natuurlijk nooit zo’n succes geweest! Voor volgend seizoen staat Super Prestige zeker weer op de kalender. Waarschijnlijk zal het dan rond eind november plaats vinden. Dan schakelen weer een tandje bij met de organisatie.

Uitslag

Positie Naam Startnummer Vereniging Woonplaats
1 Nard vd Sanden 3 Squadra Veloce Eindhoven Snelste Heer
2 Arjen Martens 4 Squadra Veloce Eindhoven
3 Gijs Aarts 15 De Meet Tilburg Snelste Meetlid
4 Martijn Tissink 10 Tilburg
5 Femke van Kessel 6 NSWV Mercurius Nijmegen Snelste Dame
6 Roukebert de Boer 1 De Meet Tilburg
7 Luuk Eliëns 14 De Meet Tilburg
8 Teun Forschelen 9 De Meet Tilburg
9 Roel Eijkelkamp 2 De Meet Tilburg
10 Bas van de Wouw 5 NSWV Mercurius Nijmegen
11 Ronald Kolkman 7 De Meet Tilburg
12 Jeroen van Kuringen 16 De Meet Tilburg

De volledige uitslag met ook daarbij de uitslag van de kwalificatie ronde en het ronde klassement kunnen jullie downloaden; Uitslag Super Prestige 11

Met dank aan Tom v R. & Paul.

Er zijn een flink aantal foto’s genomen door onze fotograaf Dennis M. Deze verschijnen binnenkort op de website.