Super Prestige de Meet

Superprestige De Meet

Op zaterdag 22 januari is het zover dan vindt de eerste editie Superprestige De Meet plaats. Het wielerevenement wat nog ontbrak op de Meetkalender. Wie wil er nou niet als Zdenek Stybar of Sven Nys door de modder heen crossen. Het wordt gehouden op en rondom het wielerbaantje van Pijnenburg. Hier wordt een parcours uitgezet zoals we dat bij de Superprestige kennen. Veel modder, gras, bochten en licht hoogte verschil.

Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen en het toch uitdagend te houden hebben we gekozen voor twee onderdelen.

’s Ochtends wordt er gestart met een kwalificatieronde. Vergelijkbaar met een tijdrit. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk een rondje van het parcours af te leggen.

Degene met de snelste tijd mag namelijk vervolgens vooraan starten bij de daarop volgende koers. De een na snelste daar achter zo door tot de laatste renner. Zoals bekend bij de Formule 1.

De koers duurt 40 minuten + 1 ronde. Zodra je gedubbeld bent dan wordt je uit de wedstrijd gehaald. De gene welke het laatste in een categorie wordt gedubbeld is automatisch winnaar van die categorie. Anders gaat het er gewoon om wie na de laatste ronde als eerste over de finish komt.

Er zijn prijzen beschikbaar voor de snelste 3 dames, 3 heren, maar ook voor de snelste dame en heer tijdens de kwalificatie.

Tussen cyclocrossfiets of mountainbike wordt geen onderscheid gemaakt. Wel wordt er rekening mee gehouden tijdens het uitzetten van het parcours.

De volgende zaken zijn helaas verboden. Spatborden, verlichting, fietsstandaard en alle andere zaken wat de jury niet van noodzaak vindt op de wedstrijdfiets.

Er is geledenheid om je om te kleden in het clubgebouw van TWC Pijnenburg. Er zijn helaas geen douches. Na afloop vindt daar ook de prijsuitreiking plaats. Onder het genot van warme hap en pils.

Inschrijving staat vrij voor alle (oud)leden van De Meet. Maar ook voor (ex)studenten uit de regio.

Kosten voor de deelname (niet leden) zijn 2 euro p.p. (betaling vind ter plekke plaats). Daarnaast zijn consumpties 1 euro.

Vergeet je niet in te schrijven. Dan weten wij hoeveel pils we moeten inslaan.

Opgeven via de e-mail naar secretaris@tswvdemeet.nl

Leden van De Meet kunnen zich opgeven onder het kopje Super Prestige in de kalender. Je hoeft alleen maar te klikken op mee doen en je staat erbij!

Ps. ’s Avonds gaan we borrelen bij De Heeren en daarna de stad in, dus verspil niet al je energie met het fietsen…